A
aniz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Mam problem z zakupionym w Media Markt laptopem. Kupiłem go pod koniec października na fakturę. Po przyjechaniu do domu okazało się, że komputer chodzi bardzo wolno, co praktycznie uniemożliwiało korzystanie. Pojechałem następnego dnia do Media Markt. Bardzo sprawnie wymienili mi urządzenie na nowe z półki. Drugi laptop - w porównaniu do pierwszego - chodził lepiej, jednak to również nie było to czego można oczekiwać od sprzętu tej klasy. Po około dwóch miesiącach zaczął się permanentnie zawieszać. Oddałem komputer do naprawy gwarancyjnej. Wrócił z serwisu z adnotacją, że nie znaleźli żadnej usterki technicznej, zaktualizowali BIOS, sterowniki i powinno być dobrze. Nie jest. Właściwie to nie zauważyłem żadnej poprawy do stanu zanim go wysłałem.
Chciałbym odstąpić od umowy. Jest to drugi komputer, dalej nie spełnia moich oczekiwań. Nie chce nigdy więcej Lenovo. Czy jest szansa żebym odzyskał pieniądze? Interesowałby mnie zwrot nawet na kartę podarunkową.
Istnieje jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy, jeśli tak to na jakie przepisy powinienem się powołać?
Chciałbym odstąpić od umowy. Jest to drugi komputer, dalej nie spełnia moich oczekiwań. Nie chce nigdy więcej Lenovo. Czy jest szansa żebym odzyskał pieniądze? Interesowałby mnie zwrot nawet na kartę podarunkową.
Istnieje jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy, jeśli tak to na jakie przepisy powinienem się powołać?