Odstąpienie od umowy na odległość

• Autor wątku Autor wątku Pruc3k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pruc3k

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie,

chcialbym zapytac czy moje odstapienie od umowy zostanie uznane. Mianowicie,

zlozylem zamowienie dnia 26.04.2017 tj. Dzisiaj, na 2 opakowania srodka odchudzajacego + GRATIS INDYWIDUALNA dieta + GRATIS plyta DVD. Dokonalem oplaty za pomoca payu (kod blik)

zdazylem uzupelnic informacje dotyczace INDYWIDUALNEJ diety, która mam otrzymać w ciagu 4 dni. Niestety dotycztalem sie negatywnych opinii na temat tego produktu. Dnia 26.04.2017 wysłałem wniosek o rozwiazanie umowy, niestety martwi mnie punkt :
"Prawo do odstąpienia od umowy przez konsumenta jest wyłączone w poniższych przypadkach:
umów, w których przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb;"

Czy odstąpienie od umowy zostanie rozpatrzone pozytywnie skoro jeszcze nie otrzymalem diety i zlozylem wniosek w ten sam dzien, w ktorym zlozylem zamowienie?

To nie jest spam, poprostu znalazłem odpowiedni dział dla tematu.

Ostatnia edycja:
#cedwah dziękuje za zainteresowanie tematem. Chcialbym sie jeszcze upewnić czy, jak wyślą mi przed dostarczeniem przesylki dietę "indywidualna" czyli "nieprefabrykowana" to nie beda mogli sie zaslonic tym punktem ponizej?

"Prawo do odstąpienia od umowy przez konsumenta jest wyłączone w poniższych przypadkach:
umów, w których przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb;"

Powrót