Odstąpienie od umowy orange neostrada

• Autor wątku Autor wątku soaris156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

soaris156

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Posiadam neostrade od orange. Mam z nią same problemy. Nie mam internetu. Składałem reklamacje i nic. Ciągle przychodzi technik i dalej jest ten problem. Wsparcie techniczne twierdzi ze wszytko powinno byc ok. Nwm co mam z tym robic. Najlepiej bym zrezygnował od nic z winy operatora. Internetu nie ma na wielu roznych urzadzeniach.

Dziwne. Od wielu lat mam neostradę i żadnych kłopotów. W ciągu tych lat były może ze dwie krótkie awarie.

Niestety kontakty z Orange to jako kopanie się z koniem. A użytkowanie Neostrady to prawdziwa próba nerwów dla każdego (sam to kiedyś ćwiczyłem).
Na dobrą wolę w rozwiązaniu umowy z Orange nie licz - chyba że sam ją zerwiesz i zapłacisz kare.
Orange będzie wysyłać technika nawet co drugi dzień, będą zwracać pieniądze za okres usterki, ale umowy sami nie zerwą. Chyba że linia do której jesteś podłączony przestanie spełniać nawet minimalne parametry zapisane w umowie, i nie będzie można świadczyć jakiejkolwiek usługi (co w przypadku Orange wcale nie jest odosobnionym przypadkiem).
Możesz poprosić o pomoc UKE. Opisać dobrze sprawę, wyłuszczyć wszelkie reklamacji i związane z tym nieustanne przestoje, i to powinno pomóc.
Jak sprawa trafia do UKE i Orange widzi że klient nie odpuszcza to wtedy godzą się na zerwanie umowy bez konsekwencji dla klienta. Inaczej nie masz szans.

Janusz M. napisał:
Dziwne. Od wielu lat mam neostradę i żadnych kłopotów. W ciągu tych lat były może ze dwie krótkie awarie.
Janusz, zapraszam na oficjalne forum Orange. Tam jest specjalny dział poświęcony tylko Neostradzie, i poczytasz z czym walczą ludzie. Jak się czyta niektóre historie (a sam kiedyś doświadczałem podobnych, więc wiem iż są prawdziwe) to zmienisz zdanie o tej firmie.
Orange i Neostrada to usługa dla desperatów którzy nie mają innej alternatywy.
================================

raf85pl Nie pisz postów co parę minut. Korzystaj z "edytuj".

Tylko ze ja wgl nie mam internetu. A modem zachowuje sie jak nawiedzony. Mam od nich funbox. Nie mozna sie polaczyc po wifi i po kablu. A place za nic. I mnie jeszcze oni strasza ze bede placic za kazda wizyte technika.

Jeżeli modem się nie synchronizuje z linią, to jest to sprawa to wygrania.
Piszesz do UKE, streszczasz że mimo wielokrotnych prób Orange nie potrafi doprowadzić linii do stanu należytego, wymieniasz wszystkie reklamacje i na 99% Orange samo odpuści godząc się na zerwanie umowy.
Jeżeli natomiast jest synchronizacja a nie masz internetu, to wtedy należny najpierw wymienić urządzenie (tu potrzebujesz zlecenia od pracownika infolinii oraz wizyty w salonie), a potem szukać rozwiązania problemu we własnym sprzęcie.

Ale modem byl wymieniany 4 razy i dalej to samo

A masz synchronizację? Tzn. palą się zielone lampki zasilania oraz synchronizacji ma modemie od Orange?

Dziwna sprawa bo okolo 3 razy dziennie mam czerwale na jakies 20minut a potem zielone

Czyli masz podręcznikowy przykład uszkodzonej linii lub jesteś podłączony do przeciążonej centrali. Linii już nie naprawią bo gdyby mogli to by już to dawno zrobili (przy tylu reklamacjach), a do innej centrali tez nie będziesz przełączony bo w Orange każda karta (jak to u monopolisty na większości terytorium kraju) jest na wagę złota. Tym bardziej że Orange nie inwertuje w rozbudowę i modernizację infrastruktury jeżeli ktoś ich nie zmusi.
Pisz do UKE, opisz wszystko starannie, a oni już się dobiorą do Pomarańczowej telekomuny :cool:

soaris156 napisał:
Dziwna sprawa bo okolo 3 razy dziennie mam czerwale na jakies 20minut a potem zielone

Załatw sobie pismo jakiegoś specjalisty z tej dziedziny...żeby mieć podkładkę... zanim złożysz pismo do UKE.

arturoooo napisał:
Załatw sobie pismo jakiegoś specjalisty z tej dziedziny...żeby mieć podkładkę... zanim złożysz pismo do UKE.
Moim zdaniem zbędne (piszę to z doświadczenia). Jak Orange po piśmie z UKE będzie się opierało, to zostanie wysłana komisja na miejsce, która fizycznie oceni stan linii. Autor wątku może za to zbierać parametry linii z routera w chwili gdy nie ma dostępu do usługi, oraz zapisywać datę oraz godzinę. To będzie najlepszy dowód.

arturoooo napisał:
Ale kogo proponujesz? Nwm wiem za bardzo jak to załatwić i od kogo wziąśc taki podpis. A nie starczy ilość zgłoszeń? Jeśli mam jak udokumentować.

soaris156 napisał:
Ale kogo proponujesz? Nwm wiem za bardzo jak to załatwić i od kogo wziąśc taki podpis. A nie starczy ilość zgłoszeń? Jeśli mam jak udokumentować.

Z tego co piszesz, wygląda mi to na "nieuzasadnione reklamacje".

Poszukaj jakiegoś specjalisty od sieci , serwisanta który na co dzień rozwiązuje podobne problemy.

Dam inną radę. Poproś jakiegoś dobrego niezależnego informatyka, aby wszystko posprawdzał.
Ja na neostradę nie narzekam, ale nie korzystam z modemu dostarczanego przez Orange (są to tanie, prymitywne modemy) :). Kupiłem modem w specjalistycznym sklepie, polecony przez eksperta, wszystko działa idealnie.

Warto wydać parę stówek, a zaoszczędzić stresów.

Powrót