Odstąpienie od umowy po niedotrzymanie reklamacji

• Autor wątku Autor wątku queena
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

queena

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,
Mam problem z pewną firmą, zamówiłam u nich drzwi razem z montażem. Drzwi ok. ale podczas montażu nastąpiły uszkodzenia, odrazu zostało to zgłoszone jako reklamacja, po długim oczekiwaniu zostało to naprawione ale przy okazji uszkodzone co innego i znów reklamacja i tym razem czekałam prawie pół roku na naprawę moje telefony do tej firmy były bagatelizowane, obiecywano że ktoś podjedzie to naprawić i nic, dzwoniłam co parę dni i wciąż kazano mi czekać. Wreszcie przyjechali i nie naprawili tego co mieli naprawić a wręcz jeszcze bardziej zepsuli ościeżnice i tak czekam już znowu trzeci miesiąc nikt nie przyjechał, jak dzwonię to proszą o cierpliwość i nic. Wreszcie napisałam do nich odstąpienie od umowy i zwrot kosztów bo mam już dość tej firmy ponad rok temu zakupiłam u nich te drzwi a one wciąż są wadliwe, dostałam odpowiedź że firma zrealizowała zamówienie i nie zgadza się na odstąpienie od umowy i że ktoś wciągu 14 dni się pojawi. I teraz mam pytanie czy mają oni prawo nie zgadzać się na moje odstąpienie od umowy skoro kolejne reklamacje są przeciąganie a ja wciąż mam rozwalone drzwi? Czy mam zgłosić się do sądu konsumenckiego? I jak odzyskać pieniądze?

Powrót