Drodzy Państwo,
Poprosiłem o usunięcie poprzedniego tematu, który nie zawierał odpowiedzi. Formułuję ponownie post, dokładniej, obszerniej, w tym właśnie dziale, w którym już toczyła się jakaś dyskusja na ten właśnie temat. Kilka dni temu stworzyłem na tym forum wątek, ale nikt nic nie dołożył to tematu. Zadałem te pytanie również na innych forach, i na żadnym do dzisiaj nie podjęta została nawet próba dyskusji, a uważam, że temat jest dość ważny.
Prowadząc sprzedaż internetową, od zawsze liczymy się z przywilejami konsumentów. Jest to już standard. Ostatnim czasem dodanie do listy konsumentów niektórych przedsiębiorców, powoduje nieco niejasności. Ustawa sugeruje, aby sklepy internetowe podejmowały decyzje na podstawie… wpisu w CEiDG przedsiębiorcy, aby określić, czy zakup firmowy ma charakter zawodowy.
W Internecie znajduje się trochę różnych przykładów, ale są one bardzo ogólnikowe. Poniżej wskazuję znaleziony przykład.
Przykład - zakup firmowy pozbawiony charakteru zawodowego
Pan Teodor prowadzi niewielką agencję reklamową, do której zakupił sobie lodówkę. Ta jednak okazała się za szeroka, i Pan Teodor postanowił ją oddać. Ponieważ zakup nie ma charakteru zawodowego – nie służy bezpośrednio do świadczenia usług związanych z działalnością gospodarczą, Pan Teodor ma prawo do odstąpienia od umowy zakupu.
Przykład - zakup firmowy o charakterze zawodowym
Ten sam pan Teodor postanowił wymienić aparat fotograficzny na nowszy model. Zakupił aparat, ale po zastanowieniu rozmyślił się, i postanowił go zwrócić. Niestety, z racji tego, że zakupiony towar ma charakter zawodowy (Pan Teodor zajmuje się wykonywaniem fotografii na zlecenia klientów), zwrot bez podania przyczyny nie jest możliwy. Nie będzie też możliwości odstąpienia od umowy zawartej przez internet. Pan Teodor będzie musiał sprzedać aparat we własnym zakresie.
Art. 38a. Przepisy dotyczące konsumenta zawarte w niniejszym rozdziale stosuje się do osoby fizycznej zawierającej umowę bezpośrednio związaną z jej działalnością gospodarczą, gdy z treści tej umowy wynika, że nie posiada ona dla tej osoby charakteru zawodowego, wynikającego w szczególności z przedmiotu wykonywanej przez nią działalności gospodarczej, udostępnionego na podstawie przepisów o Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej.
No i teraz zawiązujemy umowę z przedsiębiorca, który tak, jak ja w.g. CEiDG wykonuje sprzedaż, w.g PKD:
47.91.Z Sprzedaż detaliczna prowadzona przez domy sprzedaży wysyłkowej lub Internet
47.19.Z Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona w niewyspecjalizowanych sklepach,
47.99.Z Pozostała sprzedaż detaliczna prowadzona poza siecią sklepową, straganami i targowiskami,
Jak wskazują PKD, charakterem prowadzonej działalności tego przedsiębiorcy jest sprzedaż. Jeśli nie można byłoby uznać zakupionego towaru, jako towaru, który ten przedsiębiorca mógłby sprzedać, to w takim razie jakie inne rodzaje zakupów do tego typu firmy, będą, lub nie będą o charakterze zawodowym?
W.g. Mnie, ustawa pozwala traktować niektórych przedsiębiorców, jak konsumentów, ale nie wszystkich równo. Osoba z PKD jak wyżej, raczej ma mniejsze szanse, lub nawet nie ma ich w ogóle, na skorzystanie z prawa do odstąpienia od umowy zawartej na odległość bez podawania przyczyny. Bo co by było, gdyby dokonał zamówienia na 100, lub 500szt przedmiotów, bo być może znalazł na to klienta, który jednak nagle się rozmyślił, i ten przedsiębiorca postanowił towar oddać. To już byłaby furtka do nadużyć.
Jeśli prawo mnie nie zmusza do oddania zarobku, to tym bardziej nie muszę kierować się dobrowolnością, i rezygnowania z zarobku, aby na poczet takiego samego jak ja przedsiębiorcy, któremu się towar odwidział, przyjąć na siebie ponownie ciężar pracy, którą on sam może wykonać. Skoro jest takim samym sprzedawcą, jak ja, to może dokonać sprzedaży towaru, odzyskując w ten sposób swoje pieniądze, lub nawet zarobić na tym towarze pieniądze dodatkowe.
Bardzo proszę, aby ktoś lepiej interpretujący zawiłości prawne, spróbował ten kierunek myślenia potwierdzić, lub zanegować.