Odstąpienie od umowy w t-mobile

• Autor wątku Autor wątku damianks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

damianks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.

Złożyłem wypowiedzenie umowy (przejście na kartę) w t-mobile, zadzwonił do mnie konsultant "potwierdzający" przejście na kartę, zaproponował mi lepsze warunki abon. zgodziłem się lecz nie poinformował mnie o możliwych 14 dniach na odstąpieniu od zamówienia z racji umowy zawieranej na odległość.

Otrzymałem informację od znajomego że skoro mnie nie poinformował to mam rok na ew. odstąpienie od umowy i chciałem się zapytać czy taka informacja jest prawdziwa i czy reklamacyjnie mogę rozwiązać taką umowę i co wtedy dzieję się z numerem, z telefonem komórkowym i w jaki sposób uzasadniać od strony prawnej ew. rozwiązania takiej umowy. Proszę o pomoc.

Nie, o niczym mnie nie poinformował o terminie świadczenie usług przed 14 dniami, o 14 dniach na odstąpienie, tylko tyle że tyle abon. tyle telefon i nic więcej.

orgazmotron napisał:
Ustaliliście termin wprowadzenia zmian do umowy?

Tak, od wizyty kuriera 48h - tzn. on mnie poinformował o takim terminie.
Tak, umowę dostałem.

To proszę ją przeczytać dokładnie od strony 1 do ostatniej z załącznikami i tam jest wszystko napisane

Witam
Mam pewien problem, zawarłem umowę z t.mobile w salonie partnerskim.
Niestety, umowa nie jest zgodna z ustalonymi ustnie warunkami,
czy mam jakikolwiek czas na odstąpienie od takiej umowy?
Podpisujący w imieniu operatora nie złożył podpisu na moim egzemplarzu umowy, czy to daje jakieś większe szanse na wypowiedzenie tej umowy?
Z góry dziękuje za odpowiedź ;)

aha, dzięki, a co z niepodpisanym egzemplarzem umowy czy nie powinien to być warunek ważności umowy?

No to niedobrze, czy mam jakieś szanse angażując UOKIK, bądź składając sprawę do sądu,
Zostałem najzwyczajniej w świecie okłamany.

Umowa podpisana dzisiaj więc usługa jeszcze nie została uruchomiona, natomiast, warunki umowy, które zaprezentowano ustnie, różnią się od warunków umowy.

Oczywiście popełniłem niesamowitą głupotę nie czytając warunków umowy przed jej podpisaniem, był to mój pierwszy tego typu błąd, zwyczajnie zawierzyłem w profesjonalizm osoby z którą tę umowę podpisałem, podpisywałem już wiele umów o świadczenie usług telekom. i nigdy nie zdarzyło się aby warunki umowy były niezgodne z omówionymi słownie przed podpisaniem umowy.Wiem, że pytanie miało na celu wykazanie mojej głupoty, nie jest to konieczne jestem jej świadom, pytanie czy mam jakiekolwiek szansę reakcji na zaistniałą sytuację.

Powrót