P
Paw32
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 111
Witam w połowie kwietnia zakupiłem telefon przez internet z firmy w polsce , która go sprowadziła z zagranicy. Na telefon czekałem 3 tygodnie . Telefon otrzymalem niesprawny nie działa w nim pół rzeczy, chciałem go oddać na gwarnację odrazu po otrzymaniu ale nie mogłem oddać odrazu ponieważ paragon wraz z gwarancją dostałem po połtora tygodniu od daty otrzymania telefonu.
Telefon w dniu 8 maja wysłałem na gwarancję wraz z opisem usterek.
W dniu 17 maja otrzymałem telefon , (gdzie musiałem zapłacić jeszcze za przesyłkę). Telefon po otrzymaniu okazał się jeszcze w gorszym stanie niż go oddałem , obudowa tylna poklejona klejem a co najlepsze wogóle go nie naprawili, usterki jakie były takie są.
W dniu dzisiejszym tj. 18 ,maja wysłałem telefon do firmy wraz z odstępieniem umowy zakupu i wniosłem o zwrot kosztów przesyłki wraz ze zwrotem pieniędzy za telefon.
Jestem bardzo ciekawy czy mi odadzą pieniądze, i czy odwołają się do tego ze np. na zwrot towaru miałem 14 dni , ale nie moja wina że paragon z gwarancją dostałem tak póżno
Prosze o poradę co robić , gdy nie będą chcieli oddać pieniędzy.
Telefon w dniu 8 maja wysłałem na gwarancję wraz z opisem usterek.
W dniu 17 maja otrzymałem telefon , (gdzie musiałem zapłacić jeszcze za przesyłkę). Telefon po otrzymaniu okazał się jeszcze w gorszym stanie niż go oddałem , obudowa tylna poklejona klejem a co najlepsze wogóle go nie naprawili, usterki jakie były takie są.
W dniu dzisiejszym tj. 18 ,maja wysłałem telefon do firmy wraz z odstępieniem umowy zakupu i wniosłem o zwrot kosztów przesyłki wraz ze zwrotem pieniędzy za telefon.
Jestem bardzo ciekawy czy mi odadzą pieniądze, i czy odwołają się do tego ze np. na zwrot towaru miałem 14 dni , ale nie moja wina że paragon z gwarancją dostałem tak póżno
Prosze o poradę co robić , gdy nie będą chcieli oddać pieniędzy.