M
Matrafo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. Chciałbym poprosić o pomoc w sprawie która spędza mi sen z powiek. W marcu zakupiłam na allegro ( w drodze licytacji) sprzęt agd parowar & blender Philips Avent oraz odkurzacz samochodowy ClinMaxx, oba produkty powystawowe, za kwotę 308,5 zł + koszt wysyłki 21zł. Żaden z produktów nie spełnił moich oczekiwań, dlatego poinformowałam sprzedawcę iż odstępuję od umowy i odsyłam towar. Przez kilka dni trwała między nami przepychanka mailowa, sprzedawca twierdził iż towar jest zgodny z opisem a kupiony na licytacji nie podlega zwrotowi. Ja wiem iż prawo pozwala na zwrot towaru zakupionego na licytacji więc 01.04 wysłałam sprzedawcy w mailu odstąpienie od umowy bez podania przyczyny i odesłałam towar. Zaznaczę iz na stronie
mnie" sprzedawca zaznaczył iż odbiera tylko zwykłe paczki ekonomiczne za inne nie będzie zwrotu należności. Cierpliwie czekałam 14 dni na zwrot należności, na próżno. 15.04 wszczęłam na allegro spór. Wiadomość od sprzedawcy przyszła po godzinie, poinformował mnie że towar odebrał, ale jest zniszczony, połamany, zarówno parowar jak i odkurzacz, jest to moja wina bo wysłałam to w zwykłej paczce. Odsyła mi wszystko i mam szukać wiatru w polu lub reklamować na poczcie. Zapytałam dlaczego informuje mnie o tym dopiero w dniu wszczęcia sporu, (po 15 dniach od wyłania przesyłki). Oświadczył że dopiero teraz ja rozpakował...
Proszę o radę, co mam w tej sytuacji zrobić, kto odpowiada za uszkodzenia w czasie transportu ( jeśli faktycznie tam nastąpiły). Zapakowałam produkty dokładnie tak samo jak je otrzymałam i dziwią mnie te "nagłe" uszkodzenia.
Z góry dziękuje za rade.
Proszę o radę, co mam w tej sytuacji zrobić, kto odpowiada za uszkodzenia w czasie transportu ( jeśli faktycznie tam nastąpiły). Zapakowałam produkty dokładnie tak samo jak je otrzymałam i dziwią mnie te "nagłe" uszkodzenia.
Z góry dziękuje za rade.