Odstąpienie od umowy zawartej z Orange przy kurierze umowa na firmę

• Autor wątku Autor wątku DestroPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DestroPL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam w piątek 30.01.2015 r. Przyjechał do mnie kurier z paczką telefon+tablet
Przez telefon z panią z orange ustaliłem że ma być telefon na abonament 60,00zł
miesięcznie +tablet za 0 zł. Ogólnie nie miałem nic płacić oprócz abonamentu zawartego na 2 lata. A tu się okazuje że będę musiał jeszcze zapłacić za telefon 358 zł
pisze że 24 raty po 14,92 jakaś sprzedaż ratalna przez mbank.
Wiem że źle zrobiłem mogłem nic nie podpisywać kurierowi ale on mówił że mu się bardzo spieszy. I za bardzo nie przeczytałem umowy
Wszystko było by fajnie gdyby umowa była zawarta na osobę prywatną wtedy mam 10 dni na odstąpienie od umowy ale niestety jest na firmę. Dodam że telefon i tablet nie będą wykorzystywane do rzeczy związanych z firmą bardziej prywatne użytkowanie.
Pani wcale nie dała mi żadnego oświadczenia od odstąpienia od umowy a powinno być chyba.
Jak się ma sprawa jak umowa zawarta jest na firmę jakie prawa mi przysługują co mogę zrobić?
Mam jeszcze jedno pytanie tablet+telefon mam na jednej fakturze co się stanie jak będę chciał sprzedać sam tablet? To powinna być faktura vat 23 a na niej nic nie piszę że to jest vat 23 a chyba tak musi być żeby orange uwzględniło gwarancje czy się mylę. Mogę coś sprzedać jak muszę spłacać raty czy to nie szkodzi sprzedaje produkt a dalej spłacam raty?
Mogę wstawić skany tych dokumentów.
Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc

Powrót