Odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku bullseye
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bullseye

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam, zawarłem umowę z pewną firmą na montaż okien.
W umowie wielkim drukiem było że termin realizacji jest do 31dni roboczych, a dużo poniżej drobnym drukiem że zastrzegają sobie prawo do dołożenia kolejnych 21 dni roboczych bez podawania powodu.
Tutaj mam pytanie, nie zostałem ani razu poinformowany o przedłużeniu terminu, i za każdym razem jak starałem się coś dowiedzieć meilowo dostawałem odpowiedź że nie będą mnie informowali co drugi dzień (zaznaczam że przez 31dni roboczych ani razu nie dali znać) że trasa nie jest dograna.

32 dnia zadzwoniłem z pretensją i miły pan powiedział że ma to gdzieś że mi się to nie podoba i że przyjedzie w terminie dodatkowych 21 dni, i po złości jak będzie cokolwiek choć o 1mm krzywe we wnęce okiennej (gdzie na pytania jak mam przygotować otwór dostałem tylko wytyczne że ma być wytynkowany i tyle) to mi nie wykona instalacji i nie zwróci zadatku.

Mam tutaj pytanie, czy w takiej sytuacji jestem w stanie cokolwiek zdziałać i odzyskać wpłacony zadatek tak by miły pan do mnie nie przyjechał ?
Dwa miesiące ponad nie będę miał okien a na koniec i tak ich pewno nie zamontuje, a to mija się z celem wdg mnie :(

Powrót