M
mariola wi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam . Mam bardzo poważne pytanie. 3 tygodnie temu 14.03.2016 podpisałam z mężem w Niemczech umowę notarialną kupna domu w niemczech.Byliśmy u notariusza ze spadkobierczynią tego domu i oczywiście z tłumaczem Polsko niemieckim, wszystko to odbywało się w przyspieszonym tempie bo byliśmy zdecydowani i Chcielismy wyjechać do Niemiec jednak Stała się dla mnie tragedia po 22.03.2016 po kilku dniach maż nagle zmarł na zawał serca. Chciałabym zrezygnować z jego kupna ponieważ nie wyobrażam sobie życia tak daleko samej. Od agenta dowiedziałam się ze to tylko zależy od sprzedającego czy się zgodzi na odstapienie od umowy. Jeśli się nie zgodzi, to czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji czy będę musiała ten dom kupić. podobno ciąży to tez na spadkobierców czyli naszych dzieciach. jednak oni nie chca kupować tego domu bo nie zamierzają wyjechać z polski. nie wyobrażam sobie tego , My chcieliśmy bardzo z mężęm ale w takiej sytuacji jest to dla mnie nie możliwe.to jest wypadek losowy, w tej chwili nie można się z kontaktować ze sprzedającą ponieważ jest na urlopie. Właściciel agencji nieruchomości w Niemczech powiedział ze pierwszy raz spotyka się z taką sytuacją. A Notariusz powiedział mu ze zostaliśmy wpisani czyli ja i mąż do ksiąg wieczystych. Ze teraz to zależy od właścicielki tego domu. Chociaż ja żadnego wypisu nie dostałam. Dostaliśmy tylko projekt aktu po jego odczytaniu Byliśmy wówczas z tłumaczem. Jednak on nie chce mi teraz pomóc w tej sytuacji. jakiś dziwny człowiek Bardzo proszę o pomoc, bo jestem bardzo przygnębiona