Odstetki za zaległe alimenty

• Autor wątku Autor wątku Annak1991
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Annak1991

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry. Mam wielką prośbę. Czy może ktoś mi obliczyć ile odsetek z zaległych alimentów powinnam otrzymać od komornika? Zaległe alimenty za rok czasu złożyłam u komornika w wysokości 3700 zł. Złożyłam wniosek w ubiegłym roku w lutym i dopiero w styczniu tego roku dostałam 1840 zl a w lutym 1700 zl. Międzyczasie jeszcze 300 zł dostałam. Wszystkiego łącznie dostalam 3840zl. Czy odsetki liczą się dopiero wtedy gdy złożymy do komornika sprawę czy odrazu od pierwszych nie zapłaconych alimentów ? Ile pieniędzy łącznie powinnam dostać od komornika? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam. Anna

Nikt tego nie liczy ręcznie, od tego są kalkulatory odsetek ustawowych. Pełno ich na internecie, poszukaj. Od każdej raty się liczy osobno odsetki, bo mają różne okresy zaległości. Wysokość odsetek zmieniała się na przełomie lat, więc to również należy wziąć pod uwagę. Komornik też nie liczy sobie sam, tylko program mu wylicza. Liczby przedstawione przez ciebie są bardzo wiarygodne. Jeżeli masz jakiś uzasadniony brak zaufania do komornika, to należy go zmienić. Skąd wątpliwości?

Powrót