*** - odsyłanie umowy

• Autor wątku Autor wątku swinkapigi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

swinkapigi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Wzięłam pożyczkę na 100 zł (:D) na ***.pl, wszystko załatwione już, wniosek zaakcpetowany i czekam na pieniądze. Oczywiście zamierzam spłacić w terminie. Jednak dostałam e-mail, w którym każą mi podpisać i odesłać umowę, którą dostałam w pdfie. Czy naprawdę muszę to robić?
Spotkałam się z opinią, że to jest przydatne w sytuacji, kiedy chciałabym wziąć ponowną pożyczkę u nich, ale nieodesłanie umowy nie wiąże się z żadnymi konsekwencjami. Proszę o poradę

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kanas napisał:
Co na ten temat mówi regulamin/warunki udzielenia pożyczki ?

"g) jest zobowiązany do przesłania podpisanych i kompletnych dokumentów Umowy Ramowej Pożyczki nie później niż w terminie 7 dni od otrzymania ich od Pożyczkodawcy "

ale nie ma nic więcej. Jakie są konsekwencje niewykonania tego itp. Po prostu interesuje mnie to, jak wygląda to ze strony prawnej - tzn. dlaczego pieniądze wypłacą mi już jutro, a umowę którą podpiszę mogę teoretycznie wysłać dopiero za 4 dni. Najpierw wypłacenie pieniedzy a potem wysłanie podpisanej umowy? Dlaczego?

swinkapigi napisał:
dlaczego pieniądze wypłacą mi już jutro
Skąd ta pewność ?
swinkapigi napisał:
czekam na pieniądze
Możesz jeszcze poczekać...
Jakoś tak nie daję wiary, że nic więcej w umowie nie ma. Jak to się mówi "haczyk tkwi w szczegółach". :)

Powrót