R
ras44
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
W 2012 r Starostwo Powiatowe wydało decyzję o poddaniu się badaniom lekarskim obowiązkowym w Ośrodku badań kierowców , złożyłem odwołanie do SKO, które po rozpoznaniu zwróciło sprawę do Starostwa. 10 kwietnia 2015 r ukończyłem karę zakazu prowadzenia pojazdów za prowadzenie pod wpływem alkoholu w 2010, wyrok luty 2012, byłem w ZK. Pomimo wystąpienia do prezydenta po ½ i 2/3 kary o ułaskawienie nie otrzymałem pozytywnego wyniku. Starostwo w międzyczasie utrzymało swoje stanowisko i 27 lutego 2015 SKO miało wydać decyzję czy muszę się poddać badaniom czy nie, administracyjnie uzasadnienie czas 30 dni. Więc 13 kwietnia 2015 po ustaniu zakazu wystąpiłem do starostwa z wnioskiem o PKK do egzaminu prawa jazdy, do 9 maja nie wydali więc 9 maja złożyłem do Sądu Adm. Skargę na działanie SKO opieszałość i działanie na szkodę moją nie wydając decyzji do starostwa czy badania czy nie. Mam takie badania wydane bezterminowo w tym samym ośrodku z czerwca 2008. Kiedy złożyłem w/w skargę do SA dnia 08 czerwca 2015 (wpływ poczty) SKO utrzymało w mocy decyzję, że muszę się poddać badaniom, od tej decyzji mogę złożyć skargę, 05 czerwca do SA wpłynęła poprzednia skarga, zarejestrowałem się w ośrodku na badania ale termin dopiero koniec lipca no i koszty ok. 300 zł + dojazd 60 km x 2. Jako 50+ z niepełnosprawnością nie mogę otrzymać pracy, zarejestrowany od 2013 w PUP bez prawa do zasiłku, oferty jako opiekun osób starszych mam ale wymagane prawo jazdy, zachód UE, mam zapytanie czy składając skargę do SA na działanie SKO i Starostwa na można uwzględnić odszkodowanie lub zadośćuczynienie za straty finansowe i czasowe z powodu przekraczania adm terminów, Decyzja, która wpłynęła do mnie pocztą 08 czerwca 2015 została przez SKO z datą 27 lutego 2015 tak jak był już drugi termin jej wydania