R
Rudziia
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Cześć! W ubiegłym roku w kwietniu (niechlubnie mówiąc) mój brat został złapany na kradzieży z włamaniem. Rozprawa była i zgodnie z wyrokiem sądu dostał pismo ze słowami cytuje '' [...] umorzyć śledztwo. ustalono że ...dokonał włamania a następnie zaboru wału prowadzącego prasy serów dojrzewających. Zebrany materiał dowodowy nie pozwolił na przypisanie .. kradzieży innych elementów. W wyniki podjętych działań nie ustalono sprawcy, który włamał się do magazynu i dokonał zaboru pozostałych przedmiotów na szkodę ../ W związku z powyższym postępowanie w tej części należało umorzyć z powodu niewykrycia sprawcy.
Sąd zobowiązuje Pana do zapłaty 480 zł z tytułu orzeczonego obowiązku naprawienia szkody na rzecz ..'
Jednak na początku stycznia brat dostał pismo z PZU że ma zapłacić im kwotę 39058.77 zł ponieważ ' jak wynika z wyroku sądu dokonał Pan kradzieży z włamaniem.. W związku z tym Pzu wypłacił odszkodowanie i nabyło prawo do roszczenia zwrotnego'
Radca prawny polecił nam jeszcze raz wysłać wyrok sądu i wszystkie dokumenty ponieważ kwota zasadzona na rzecz szkody a całkowita to zupełnie dwie inne historie. Dziś ostał wezwanie że ma w ciągu 3 dni zapłacić tą sume a rozmową z pracownikami PZU wygląda tak ' my nie dostaliśmy dokumentów' . ( sprawdziłam śledzenie przesyłki mieli je 16 stycznia).
Co robić? Jak to odkręcić? Da się?
Sąd zobowiązuje Pana do zapłaty 480 zł z tytułu orzeczonego obowiązku naprawienia szkody na rzecz ..'
Jednak na początku stycznia brat dostał pismo z PZU że ma zapłacić im kwotę 39058.77 zł ponieważ ' jak wynika z wyroku sądu dokonał Pan kradzieży z włamaniem.. W związku z tym Pzu wypłacił odszkodowanie i nabyło prawo do roszczenia zwrotnego'
Radca prawny polecił nam jeszcze raz wysłać wyrok sądu i wszystkie dokumenty ponieważ kwota zasadzona na rzecz szkody a całkowita to zupełnie dwie inne historie. Dziś ostał wezwanie że ma w ciągu 3 dni zapłacić tą sume a rozmową z pracownikami PZU wygląda tak ' my nie dostaliśmy dokumentów' . ( sprawdziłam śledzenie przesyłki mieli je 16 stycznia).
Co robić? Jak to odkręcić? Da się?