Odszkodowanie od szkoły.

• Autor wątku Autor wątku forrell
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

forrell

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Dziendobry!

Mam pytanie, czy moglbym pozwac szkole o odszkodowanie, poniewaz dyskryminowała mnie, nie wierzyła w moja ciezka chorobe, skreslila mnie z listy uczniow chociaz przedlozylem zwolnenie lekarskie i teraz za to musze placic duze pieniadze, co znacznie pogorszylo moj stan zdrowia.
Nie wiem jak mam to zrobic, czy pozwac szkole jako placowke, czy dyrektora szkoly? Dodam jeszcze, ze jest to szkola prywatna.
Nie wiem w ogole czy sa jakies szanse, ze szkola moglaby ponieść z tego tutulu jakies konsekwencje.

Prosze o jakas rade, bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam serdecznie.

Dodam jeszcze, ze szkola gdy mnie skreslila w zaden sposob mnie o tym fakcie nie powiadomila. Sam sie o tym dowiedzialem, po czesci wyludzala odemnie czesne ktore placilem regularnie co miesiac. Juz dawno nie bylem sluchaczem, a szkola brala pieniadze, wiedzac ze juz nie jestem uczniem.
Malo tego-szkola zbiera liczne nagordy za pomoce ludzia niepelnosprawnym, a takich ludzi traktuje jak smieci. Ta szkola to maszynka do robienia pieniedzy, bo przy zapisaniu p.Dyrektora pierwsze i jedyne pytanie ktore zadaje ucznia to nie pyta o to skad sie jest, czy sie bedzie uczeszczac na zajecia, tylko pyta "Czy czesne bedzie regulowane na bierzaco"
W zwiazku z tym teraz mam duzo problemow finansowych i moj stan zdrowia jest zly. Mam 24 lata i jestem na rencie z tytulu calkowitej niezdolnosci do pracy.

Czy nikt nie moze mi doradzic, prosze o jakies rady, wskazowki.

Nikt nie moze mi pomoc?
Nigdy nie domaglem sie odszkodowania od nikogo wiec nie wiem jak to zrobic, jak w ogole wyglada postepowanie w takiej sprawie.....

Powrót