Odszkodowanie Orange

• Autor wątku Autor wątku martyna1662
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martyna1662

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam chciałabym się dowiedzieć czy mogę ubiegać się o odszkodowanie od firmy Orange jeśli tak to jak? Mój problem polega na tym że przedłużałam umowę w 2013 r umowa nie była zatwierdzona dopiero ostatnio to zrobili i nie zmienili mi planu taryfowego co uczynili dziś bądź wczoraj. Przez 2 lata płaciłam za poprzednią umowę 59zł nie miałam włączonych usług które powinnam mieć od 2lat i dopiero teraz przez ostatnie pół roku będę płacić 49zł oraz będę mieć włączone usługi. Nie jest to mój błąd na pewno dlatego chcę sie dowiedzieć czy mogę ubiegać się o jakiekolwiek odszkodowanie

Co znacyz umowa nie byla "zatwierdzona" ? Masz umowe na pismie z twoim i podpisem pracownika salonu ?

Prawdopodobnie aneks nie został nigdzie odnotowany i przez 2 lata na moim koncie widniała informacja że moja umowa już dobiegła końca. I dopieo teraz po tym jak kilka krotnie próbowałam to załatwić z biurem obsługi klienta, w salonie oraz przez internet zminili mi plan taryfowy. Czyli mówiąc prościej dopiero po 2 latach aktywowali mi nowy plan taryfowy w którym płacę mniejszy abonament oraz mam więcej usług.

Ostatnia edycja:
i dwa lata to trwalo zanim w koncu uznali Twoje zgloszenie i naprawili to?

Calamity Jane napisał:
i dwa lata to trwalo zanim w koncu uznali Twoje zgloszenie i naprawili to?

Tak i sądzę że gdybym ja tego nie zauważyła problem dalej byłby nie rozwiązany

martyna1662 napisał:
chciałabym się dowiedzieć czy mogę ubiegać się o odszkodowanie od firmy Orange jeśli tak to jak?
Odszkodowanie zawsze możesz. Prawo tego nie zabrania. Sądownie.

A jeśli chodzi o kwestię zawyżonych opłat, możesz złożyć pisemną reklamację z żądanie zwrotu nadpłaconych środków oraz rekompensaty za usługi, które miały być, lub zwrotu środków za nie jeśli miało nie być opłaty za nie a była pobierana.

PS
Powinnaś mieć dowód swojego aneksowania.

nomnes napisał:
Odszkodowanie zawsze możesz. Prawo tego nie zabrania. Sądownie.

A jeśli chodzi o kwestię zawyżonych opłat, możesz złożyć pisemną reklamację z żądanie zwrotu nadpłaconych środków oraz rekompensaty za usługi, które miały być, lub zwrotu środków za nie jeśli miało nie być opłaty za nie a była pobierana.

PS
Powinnaś mieć dowód swojego aneksowania.

Czyli wystarczy że wezmę aneks który posiadam pójdę do salonu? To że płaciłam tyle mam na fakturach więc wystarczy tylko wydrukować

martyna1662 napisał:
Czyli wystarczy że wezmę aneks który posiadam pójdę do salonu?
Nic takiego nie napisałem, ani tylko że pójdzisz, ani że wystarczy. Złóż pisemną reklamację.

martyna1662 napisał:
Witam chciałabym się dowiedzieć czy mogę ubiegać się o odszkodowanie od firmy Orange jeśli tak to jak? Mój problem polega na tym że przedłużałam umowę w 2013 r umowa nie była zatwierdzona dopiero ostatnio to zrobili i nie zmienili mi planu taryfowego co uczynili dziś bądź wczoraj. Przez 2 lata płaciłam za poprzednią umowę 59zł nie miałam włączonych usług które powinnam mieć od 2lat i dopiero teraz przez ostatnie pół roku będę płacić 49zł oraz będę mieć włączone usługi. Nie jest to mój błąd na pewno dlatego chcę sie dowiedzieć czy mogę ubiegać się o jakiekolwiek odszkodowanie
dziwne po takim czasie ...dopatrzenie?? tylko reklamacja i w reklamacji mogę ująć nadpłatę na następne miesiące - nie przysługuje zadne odszkodowanie

piotr.techno napisał:
tylko reklamacja i w reklamacji mogę ująć nadpłatę na następne miesiące
Ma prawo zażądać zwrotu nadpłaconych środków oraz zwrotu ustawowych odsetek od pobranych nadpłat.

martyna1662 napisał:

Zawsze masz możliwość złożenia reklamacji (zgłoszenie reklamacji - Prawa klienta - www.orange.pl) ale zgodnie z prawem reklamację możesz złożyć najpóźniej w terminie 12 miesięcy od:
- ostatniego dnia okresu rozliczeniowego, w którym zakończyła się przerwa w świadczeniu usługi telekomunikacyjnej lub
- dnia, w którym usługa została nienależycie wykonana albo miała być wykonana lub
- dnia doręczenia faktury zawierającej nieprawidłowe obliczenie należności z tytułu świadczenia usługi telekomunikacyjnej.

Powrót