Odszkodowanie powypadkowe

• Autor wątku Autor wątku 8tomek8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
8

8tomek8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam.

Miesiac temu byłem uczestnikiem stłuczki. Zatrzymałem się przed rondem, przedemną byl jeden samochód. Kierowca za mną nie wychamował (długopis wpadł mu pod pedał hamulca) i wjechał we mnie co spowodowało, że ja wjechałem w samochód przede mną.

Po wypadku odczuwałem bóle szyi i głowy przez okres około 3 tygodni. Chcę złożyć wniosek o odszkodowanie. W jaki sposób odbywa sie takie postępowanie, czy jest to normalna rozprawa sądowa? Jaki prawny wpływ na kierowce który spowodował stłuczkę bezie miało pozytywne rozpatrzenie sprawy?

Dziękuję, pozdrawiam
Tomasz

Siema!
Najlepiej zglos sie do jakiejs kancelarii adwokackiej (no win-no fee), pelno ich w UK, rowniez polskich. Powiedza Ci krok po kroku co masz zrobic i jakie papiery masz im wyslac. Zanim wybierzesz kancelarie, zwroc uwage jaki procent z Twojej wygranej pobiora jako zaplate za ich uslugi (przewaznie kolo 30%). Wszystko zalatwiasz telefonicznie i mailowo, prawdopodobnie nawet nigdy nie zobaczysz adwokata ktory bedzie Cie reprezentowal. Raczej nie bedziesz musial sie udawac do sadu (naprawde tylko nieliczne przypadki rozstrzygane sa w sadzie i wymagaja osobistego stawiennictwa).

Roszczenie związane z wypadkiem możesz złożyć w okresie do 3 lat od zdarzenia.

Jeśli jesteś zainteresowany kontaktem z kancelarią, lub potrzebujesz dokładnych informacji, zapraszam do kontaktu :)

Pozdrawiam.

Powrót