P
PPPatryk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry. Miałem ostatnio nieprzyjemną sytuację komunikacyjną, gdzie inny kierowca wymusił pierwszeństwo przejeżdżając na czerwonym i spowodował wypadek z z moim udziałem. Moje auto zostało na tyle mocno uszkodzone, że weszła szkoda całkowita, niestety auto dachowało przez co uszkodzone zostały też inne rzeczy, które przewoziłem w samochodzie. Wiem, że mogę żądać od ubezpieczyciela pokrycia tych szkód, ale chciałbym dopytać:
-Czy ubezpieczyciel może żądać paragonów/faktur zakupu lub oświadczenia z dokładną datą zakupu? Co w przypadku jak jestem w stanie podać tylko przybliżoną datę zakupu, będzie to problem?
-Co w przypadku gdy nie wszystkie uszkodzone rzeczy należały do mnie? Przewoziłem w bagażniku pożyczony sprzęt i nie wiem czy ubezpieczyciel będzie robił z tego problem lub ma prawo odmówić wypłaty w takim przypadku?
Pozdrawiam
-Czy ubezpieczyciel może żądać paragonów/faktur zakupu lub oświadczenia z dokładną datą zakupu? Co w przypadku jak jestem w stanie podać tylko przybliżoną datę zakupu, będzie to problem?
-Co w przypadku gdy nie wszystkie uszkodzone rzeczy należały do mnie? Przewoziłem w bagażniku pożyczony sprzęt i nie wiem czy ubezpieczyciel będzie robił z tego problem lub ma prawo odmówić wypłaty w takim przypadku?
Pozdrawiam