J
Julia1221
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry. Chciała bym poprosić o pomoc prawna w mojej sprawie. Chciała bym się dowiedzieć czy będe w stanie coś ugrać składając pozew przeciwko lekarzowi ze szpitala. Moja sytuacja wyglądała następująco. Pewnego wieczoru przewróciłam się na schodach i wykręciłam nogę na drugi dzień poszłam do szpitala zrobili mi RTG i lekarz sprawdzał dwa razy czy noga nie jest złamana. Powiedział że noga nie jest złamana tylko skręcona i naderwany staw skokowy Przepisał mi leki przeciwbólowe, maść i zastrzyki w brzuch przeciw zakrzepowe i powiedział że mam kupić sobie stabilizator na kostkę i powiedział żebym zapisała się na kontrolę za 2 tygodnie i wysłał do domu. Ja przez dwa tygodnie chodziłam w bandażu elastycznym. Ta noga mnie cały czas bolała i nawet leki (poltram)i ta maść nie pomagała. Poszłam za dwa tygodnie na kontrolę i inny lekarz zrobił mi RTG i okazało się że noga jest złamana. Chciała bym żeby lekarz odpowiedział za swój błąd i czy mam jakieś szanse na odszkodowanie czy lekarz popełnił wogóle jakieś przestępstwo bo według mnie jest to czyn opisany w art. 156 kk paragraf 1 punkt 2.
Ostatnia edycja: