odszkodowanie za covid 19

• Autor wątku Autor wątku jozek273
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jozek273

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam wszystkich, mam pytanie odnośnie odszkodowania za covid..zachorowałem w listopadzie ubiegłego roku..spedziłem prawie 2 miesiace na intensywnej terapii..lezałem pod respiratorem, pozniej pod ecmo, płuca uszkodzone w granicach 90 procent. Lekarze dawali około 4 procent na przezycie..Bozia pomogla i jakos sie udało z tego wyjsc..Przed zachorowaniem pracowałem w firmie produkcyjnej...wykorzystałem cały okres chorobowy 182 dni...na swiadczenie rehabilitacyjne złozyłem papiery jednak zus odmówil mi..powodem jest fakt iz pobieram rente z tytułu niezdolności do pracy( choroba oczu)
Przez covid straciłem prace, przygotowano mi wypowiedzenie w ktorym było napisane ze rozstajemy sie za porozumieniem stron..na zasiłek choroby po ustaniu zatrudnienia rowniez nie mam szans gdyz pobieram rente..nie czuje sie jeszcze na siłach by podjąć jakakolwiek prace ale znowu wiem ze z samej renty sobie nie poradze finansowo dlatego prosze Was o pomoc czy nalezy mi sie jakies jednorazowe odszkodowanie z zus za trwały uszczerbek na zdrowiu..pozdrawiam

Niestety nie należy się. Gdybyś był prywatnie ubezpieczony na wypadek choroby to jak najbardziej by się należał. Za dobrze by było gdybym np złamał nogę z mojej winy idąc po ulicy i chciałbym dostać od państwa jakieś odszkodowanie.

Powrót