odszkodowanie za HIV

• Autor wątku Autor wątku Zmartwiony12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zmartwiony12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Chcialbym si dowiedziec czy ja jako polak w niemczech moge ubiegac sie odszkodowanie od osoby fizycznej za zarazenie mnie wirusem Hiv mam aktualne badania przed zarazeniem i po zarazeniu jakich dowodow potrzebowal bym jeszcze a zeby zalozyc mu sprawe i domagac sie roszczen . Za udielone informacje z gory dziekuje.

trzeba udowodnic ze zakazenie nastapilo na skutek umyslnego dzialania osoby zainfekowanej wirusem

No tak najprawdopodniej umawia sie na spotkania poto zeby zarazic . Slyszalem ze w Niemczech bardzo restrykcyjnie podchodzom do tego tematu , i prawo jest przychylne poszkodowanym . Pewnie konieczne bendzie wynajecie prawnika ? .Jezeli dolbys jakies namiary gdzie moge sie dowiedziec cos wiecej w tej sprawie to bylbym wdzieczny pozdrawiam

jesli chcesz dochodzic swoich praw o konkretnej osoby, ktora dokonala jakiejs szkody to musisz udowodnic, ze ta wlasnie osoba dokonala jej w sposob nie budzacy podejrzen.
a jesli chodzi o reszte to faktycznie w tym przypadku przyda se dobry prawnik i pewnie troche kasy na dojazdy 8)

Powrót