W
waizika
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam wszystkich mam naimie Michał mieszkam w Olsztynie.. Od Kilku miesięcy dręczy mnie kilka pytan i mam nadzieje ze ktos moze bedzie w stanie chociaz na kilka udzielic mi odpowiedzi.. Ale opowiem od poczatku.. Zostalem pobity a dokladniej wyprowadzony z baru i przed nim pobity przez zapaśnika(chwytem zapaśniczym) doznalem urazu glowy ( Złamana podstawa czaszki, wstrząs mózgu, stłuczenia mózgu, miałem bodajze dwa albo trzy krwiaki) w skutek którego mam odbiorczy ubytek słuchu, oraz cały czas slysze w tym uchu szumy ktore nieraz narastaja a potem znow sa takie same(uraz stały) w szpitalu spedzilem łącznie biorac pod uwage wszystkie pobyty 28 dni.. także lecze się laryngologicznie oraz neurologicznie.. trwa teraz postepowanie karne przeciwko osobie ktora mnie tak urzadzila, moje pytania sa nastepujace.. Czego powinnienem domagać sie od Oskarzonego? o jakie powinnienem wystąpić odszkodowanie?, Jesli juz zostanie mi ono przyznane to czy wogole ta osoba bedzie miala mi je z czego zaplacic? i na jakiej zasadzie by to wyglądało?( Oskarzony jest uczniem, mieszka z rodzicami) Ja w trakcie tego zajscia rowniez bylem uczniem szkoly sredniej i ubezpieczony w PZU lecz one nie chce mi nic wyplacic poniewaz bylem pod wplywem alkoholu..ale wkoncu znajdowalem sie w barze i sam sie nie pobilem... wiec kolejne moje pytanie jest takie czy mam szanse dostania od pzu jakichkolwiek pieniedzy, czy moge sie ubiegac o cokolwiek np. z ubezpieczenia mamy?o rencie rozmawialem z laryngologiem ale stwierdzil ze zabraklo mi jednego pkt.w skali utraty sluchu do otrzymania jej
interesuje mnie to poniewaz slyszalem ze jest Klinika ktora moze mi pomoc chociaz w sprawie ucha, ale jak wiadomo napewno cos to kosztuje!Pozdrawiam i z góry Dziekuje