Odszkodowanie za umieszczenie w Domu Dziecka

• Autor wątku Autor wątku Kawex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kawex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Dzień Dobry,

Zastanawiam się do jakiego konkretnie prawnika powinienem się udać aby móc omówić z nim kwestię zasadności wytoczenia zarzutu wobec (no właśnie sam nie wiem kogo ale zakładam, że wobec Skarbu Państwa czyli pośrednio również Państwa tu na forum) nieuprawnionego umieszczenia mnie oraz mojego brata w Domu Dziecka we wczesnych latach 90tych a więc po transformacji o ile to ma znaczenie w takich sprawach.

W internecie nie znalazłem za bardzo żadnych treści, które temat jakkolwiek poruszają a tym bardziej wyczerpują. Jestem przekonany, a z czasów dzieciństwa pamiętam dużo, że nasza matka miała wszelkie argumenty oraz warunki do wychowywania nas w tych czasach. Nie chciałbym opisywać tu szczegółów problemu i nie szukam bezpłatnej porady prawnej. Szukam bardziej skierowania do jakiegoś dobrego specjalisty, który mógłby mnie wysłuchać i ocenić zasadność roszczenia.

Pozdrawiam

Zgodnie z regulaminem Forum nie polecamy pomocy poza Forum. Co do samego problemu, podejrzewam, że jeżeli można byłoby cokolwiek ugrać, to prawdopodobnie i tak jest to przedawnione.

Powrót