Odszkodowanie za wypadek w pracy a brak środków na życie z powodu zwolnienia

• Autor wątku Autor wątku iwona01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iwona01

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam problem miałam wypadek w pracy to już prawie 3 tyg jak jestem na zwolnieniu ( lewa dłoń ) i w zwiazku z tym chcialam się zapytać czy mogę się starać o jakieś dodatki na życie w związku ze zwolnieniem lekarskim które potrwa co najmniej jeszcze przez następny miesiąc?
Drugie moje pytanie związane jest z odszkodowaniem za wypadek w pracy...potrzebuje dobrych prawników i gdzie takich mogę znaleść, ponieważ znalazłam ogloszenie dla Polaków którzy ulegli wypadkowi w pracy i tam też przesłałam swoje dane i krotki opis wypadku, zadzwonila do mnie kobieta i prosiła o szczegóły dotyczące mojego wypadku, adres firmy, itp. Kontaktowala się ze mną przez pierwsze kilka dni po czym stwierdziła, że ma już komplet danych potrzebnych do sprawy, że będzie teraz kontaktowała się z prawnikiem i że za dwa dni odezwie się z informacją co dalej...Minął już ponad tydz. od czasu umówionej rozmowy i nic...W dalszym ciągu czekam ale czy warto?? Proszę o pomoc bo nie wiem jak dalej będę żyła...(za co)

obecnie mozesz pobierac tylko chorobowe , Working tax credit, housing benefit,council tax benefit ale to wszystko zalezy od wielu czynnikow np. czy jestes osoba zyjaca w zwiazku, czy masz dzieci wszystkie te benefity zalezne sa od dochodu.
Co do odszkodowania to niestety to zawsze trwa dlugo.

Nie jestem w stałym związku, nie mam dzieci i mam dopiero 22 lata... Mam najniższą stawke krajową 5.84 i kontrakt na 24 godz tyg oczywiscie zawsze sa over time...Nie mam pieniedzy na życie pierwsze pieniadze chorobowe dostane moze za kolejne dwa tyg ( poniewaz manager poinformowal mnie ze troche to potrwa za nim dostane chorobowe) i bedzie to tyg 50 f nie wiem co mam robic bo 100f na dwa tyg to jest nic oplacic pokoj, zyc przez dwa tyg...nie wiem co robic

byc moze bedziesz mogla starac sie w tej sytulacji o Income Support musisz wybrac sie do lokalnego biura job centre lub Citizens Advice Bureau oni udziela Ci informacji co mozesz zrobic w danej sytulacji.

Powrót