Odszkodowanie za zmieniony kurs busa

• Autor wątku Autor wątku prawdziwy_polak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prawdziwy_polak

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Dzień dobry.
Zakupiłem bilet u międzynarodowego przewoźnika do punktu A, z informacją na stronie, że bus zatrzymuje się po drodze w miejscowości B (i tam chciałem wysiąść, tu mieszkam). Podczas jazdy zorientowałem się, że bus ominął tę miejscowość i pojechał inną trasą (kierowca tłumaczył, że to jakiś błąd na stronie, oni przez B już od dawna nie jeżdzą). W związku z tym musiałem przejść całe miasto A, by dojść do PKP i stamtąd dojechać do miasta B pociągiem, dodatkowo musiałem wziąć taksówkę w B, by dojechać do domu. Jakie są szanse uzyskania odszkodowania? Jeśli są, to tylko do wysokości biletu pkp i ewentualnie taksówki? Czy ma znaczenie, że byłem przez to ponad 2 godziny później w domu po wyczerpującym locie i podróży?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Dawid

Czy na zakupionym bilecie masz napisaną trase A-B (tak gdzie chciałeś dojechać?)

Na bilecie jest tylko przystanek początkowy i końcowy. Mojego miasta tam nie ma. Informacja o przystanku w miejscowości B jest tylko na stronie operatora, gdzie kupuje się bilet.

No to sorki. Kupiłeś usługę transportu z przystanku początkowego do końcowego i jak mniemam ta usługa byłaby zrealizowana

Powrót