I
izu11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, moje dziecko w sierpniu zostało zaatakowane/ podrapane na Skate Parku przez psa. Pies wtedy zaatakował w sumie 4 dzieci. Dzieci zostały przewiezione karetkami do szpitala, a następnie każde dziecko z rodzicami musiało jechać do Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego. W między czasie korzystałam z pomocy psychologa, ponieważ dziecko reagowało histerią na widok psa. Z biegiem czasu ta reakcja zmniejszyła się aczkolwiek uraz córce pozostał.Tam zostało przeprowadzone badanie. Pies był uznany za bezdomnego, został złapany i oddany do schroniska na obserwację. W między czasie okazało się, że pies jednak ma właściciela, który przedstawił dowód szczepienia. Na właściciela została nałożona kara. Po zakończonej obserwacji psa, która na szczęście nie wykazała wścieklizny, dostałam zaświadczenie. Próbowałam skontaktować się z właścicelem psa, ale bezskutecznie. Za to skontaktowałam się z inną mamą poszkodowanego dziecka, która poinformowała mnie, że wniosła przeciw panu pozew do Sądu o odszkodowanie, ponieważ właściciel psa nie poczuwał się do winy. Z zebranych informacji wiadomo, że nie była to pierwsza ucieczka tego psa. Czy mam podstawę, aby składać pozew przeciwko właścicelowi psa?
Dziękuję za info.
Dziękuję za info.