Odtąpienie od umowy - CE NOVA

• Autor wątku Autor wątku necia_86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

necia_86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

we wrześniu 2014 zapisałam się do CE NOVA. Jednak z przyczyn finansowych i osobistych nie mogłam kontynuować nauki.

W grudniu 2014 dostałam sms, że muszę zapłacić raty. - Pierwsze pytanie, czy takie powiadomienie nie powinno zostać wysłane pisemne?

Po tym smsie pojechałam do szkoły i złożyłam pisemną rezygnację, wraz z zaświadczeniem o mojej złej sytuacji materialnej (alimenty i zasiłki), ponieważ w umowie jest zapis, że szkoła może odstąpić od umowy, jeśli udkomentuje się złe warunki finansowe.
'NOVA' może odstąpić od wypowiedzenia umowy mimo zalegania przez słuchacza z płatnościami, w sytuacji gdy naruszenie ustalonego harmonogramu było spowodowane trudną sytuacją materialną słuchacza, pod warunkiem udokumentowania tych okoliczności przez słuchacza"

Do dnia wczorajszego, nie dostałam żadnego pisma, ze moja rezygancja nie została rozpatrzona negatywnie, po czym w dniu 19.02.2015 r otrzymałam wezwania do zapłaty na prawie 3000zł.

Zadzowniłam do szkoły z pytaniem, dlaczego dostałam takie wezwania, skoro złożyłam rezygnację, ale Pani wówczas stwierdziła, że mojej rezygnacji nie ma. Na szczeście posiadam ksero tej rezygnacji z ich pieczątką, o czym poinformowałam Panią. Nagle okazało się, ze rezygacja jednak się odnalazła ale Pani nie wie, dlaczego nie została rozpatrzona. Przekierowuje mnie do Kierowniczki, której ciągle nie ma, bo jest na delegacji bądź szkoleniu.

Moje pytanie brzmi, jaki jest czas, na poinformowanie mnie, czy rezygnacja jest rozpatrzona pozytywnie, bądź nie?

Co mogę zrobić w zaistaniałej sytuacji?

Pozdrawiam, Aneta

necia_86 napisał:
Pierwsze pytanie, czy takie powiadomienie nie powinno zostać wysłane pisemne?
Nie ma takiego obowiązku.
necia_86 napisał:
Moje pytanie brzmi, jaki jest czas, na poinformowanie mnie, czy rezygnacja jest rozpatrzona pozytywnie, bądź nie?
To zależy od tego co mówi umowa o odstąpieniu.
necia_86 napisał:
Co mogę zrobić w zaistaniałej sytuacji?
Czytałaś zawartą umowę? Warunki? Regulamin?

Powrót