Odwieszenie alimentów u komornika

• Autor wątku Autor wątku Konfacela
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Konfacela

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, od marca 2016 zawiesiłam u komornika egzekucję byłemu mężowi o alimenty, ponieważ zobowiązał się że będzie je regularnie wysyłał na moje konto, było tak do stycznia tego roku, czy mogę wznowić egzekucję?

tak, jeśli minął już lutowy termin (bo rozumiem, że w styczniu zapłacił prawidłowo?).

Tak, za styczeń jest ok, alimenty ma do 10-tego, (ale pieniądze zawsze miałam na koncie 4-tego)w tym miesiącu jest to piątek, więc najszybciej będę mogła iść do komornika w poniedziałek? I jeszcze jedno czy potrzebuję nowy odpis wyroku do komornika?

Zaraz, zaraz ma w wyroku, że płaci do 10 więc na czas na zapłatę do 10. Nie możesz egzekwować alimentów płatnych do 10 już 6 tylko dlatego, że zwykle płacił 4. No Sąd w wyroku kazał mu płacić do 10 więc ma czas do 10. A to, że zwykle płacił 4 to jego dobra wola i nie zmienia obowiązku wynikającego z wyroku.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Wiem, o tym dlatego pytałam czy najwcześniej mogę iść do komornika w poniedziałek

dokladnie musi minac 10 ty luty dopiero 11go mozna isc do komornika...czyli dopiero 13.02 bo 11ty to sobota :-)

Powrót