Odwieszenie kary - alimenty

• Autor wątku Autor wątku soferek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

soferek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam...

Mam pytanie a propos odwieszenia wyroku... Mianowicie... Mialem (mam) wyrok w zawieszeniu 9 miesiecy na 2 lata za nieplacenie alimentow (czy jak to bylo uporczywe uchylanie sie)... okres tejze proby skonczyl mi sie 10.11.2008 plus oczywiscie 6 miesiecy... Tak czy inaczej bedac w Polsce niestety byl problem z placeniem alimentow z powodow czysto finansowych ... byly placone nieregularnie i w niepelnej wysokosci... a utrzymywalem sie z prac dorywczych (prac na czarno) W listopadzie 2008r. wyjechalem do UK gdzie w tej chwili mam stala oficjalna prace na umowe na czas nieokreslony... i od lutego zaczalem placic w potrojnen wysokosci alimenty.. no i jak na zlosc wczoraj dostalem telefoniczne (od dzielnicowego) wezwanie na posiedzenie sadu w sprawie odwieszenia wyroku

Teraz pytanie: Czy sad z zalozenia odwiesi mi wyrok ?? czy jest szansa iz po przedstawieniu dowodow w stylu umowy o prace stalej oraz ostatnich wplat na konto komornika sad nie odwiesi mi kary ? Dzwonilem do sekretariatu sadu i powiedziano mi iz moge negocjowac z sadem czyli rozumiem ze nie jest to wyrok czy decyzja obligatoryjna...

Czy ktos mi jest w stanie odpowiedziec ??? Czy sad w ogole wezmie moja aktualna sytuacje finansowa ??? Czy po prostu zalozy iz nie bede placil i po prostu mnie wsadzi ?

Powrót