Odwieszenie wyroku rower alkochol chodnik

• Autor wątku Autor wątku hicks77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hicks77

Użytkownik
Odpowiedzi
33
Witam,chciałem sie dowiedziec jakie mam mozliwosci,otóż w maju 2007 dostałem wyrok wiezieniana pół roku w zawieszeniu na dwa lata za jazde samochodem po alkoholu.
Ale jezdzilem rowerem do pracy kilka dni temu w rowerze pekly mi widelki i rower zostawilem na miescie...wracajac z pubu wsiadlem na rower i pluje sobie w twarz...jechalem chodnikiem powoli i mialem do przejechania 200 metrow zeby dowiezc rower do domu to byla 2 w nocy i ulice byly zupelnie puste,zatrzymal mnie patrol i mialem 1 promil...Nie mam zadnych innych spraw
mialem chwile slabosci a nie zamierzalem z groy jechac tym rowerem bo nie jechalem nim do pubu..rower stal 2 dni w miejscu w ktorym go wczesniej zostawilem i nagrywaly go kamer miejskie,panowie policjanci spelnili swoj obowiazek...Moj adwokat twierdzi ze mam duze szanse uniknac wiezienia, bardzo zaluje tego co zrobilem po raz pierwszy od tych dwoch lat wogole wsiadlem na rower po alkoholu i taka sytuacja..mam dobra opinie w pracy i juz chyba nie chce miec prawa jazdy ani samochodu ani roweru.
Czy ktos wie jak to moze sie skonczyć?

Może nie jest to skomplikowana sprawa ale będę wdzieczny za opinie kogos kompetentnego...dziekuje!

ale wzieli cie na komende przedstawili zarzuty dostales wyrok???

nie nie wzieli...dostalem wezwanie na policje dzisiaj...

na policji bedą cie naklaniac zebys sie poddał dobrowolnie karze dostaniesz wyrok wtedy i odwiesza ci poprzedni i pojdziesz siedziec wez adwokata i cos mysl lepiej dziwne złapali cie na rowerze jak miałeś 1 promil i nie zabrali na komende hmmm conajmniej bardzo dziwne.

Oczekuje na kompetentna odpowiedź junior:)Dziwne jest że mnie wogole nie puscili...

Miałes promil alkoholu i jechałes rowerem i według ciebie to jest dziwne ze cie nie puscili??:) i tak masz szczescie bo u mnie w miescie bys pojechał na 48 h nastepnie bys dostał wyrok i po sprawie:) co do kompetentnej odp to ją otrzymałes jezeli tym razem za ta sprawe dostaniesz wyrok w zawieszeniu to obligatoryjnie odwieszą ci tamten wczesniejszy..muszą tak zrobic

i co to znaczy ze musze isc do wiezienia wtedy czy nie?

tak bedziesz musiał isc na 6 miesiecy do więzienia

tak a do 7 dni sie odwołam i nie pójdę...

no odwołasz sie i pojdzie ta sprawa do sądu 2 instancji i oni to podtrzymają i bedziesz musiał isc :(

nie bo znowu sie odwolam do 7 dni...a zreszta juniorek miales prawo w podstawowce?

Ostatnia edycja:
dobra mistrzu to sie odwołuj powodzenia :)

a czy zgłoszenie sie na odwyk jest szansa na odroczenie wykonania kary pozbawienia wolnosci ?

Chyba prawo jest sprawiedliwe bo dostałem dzis od prokuratora propozycje grzywny 2500zł i zakaz prowadzenia pojazdów na kolejne 2 lata:(

było raczej pewne, że nie zostaniesz skazany na więzienie przecież- problem w takich przypadkach leży w notorycznej recydywie co w kosekwencji prowadzi do odwieszania wyroków- w twoim przypadku raczej odwieszenie ci nie grozi- ponieważ okres 2 lat ci minie w maju- zostaje jeszcze pół roku na odwieszenie ale zarządzenie kary nie będzie tutaj obligatoryjne więc raczej wg mnie mało prawdopodobne...

teraz lasko marto twoje radz mi na nic...jak bylo pewne trzeba bylo mnie pocieszyc wczesniej.

Powrót