odwieszona kara

• Autor wątku Autor wątku kas_wwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kas_wwa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Mam pytanko. W jaki sposób aresztowany dowiaduje się o odwieszeniu kary??? Chodzi o to, że ktoś miał pół roku w zawieszeniu i kiedy go aresztowano od razu powiadomiono go, że ma 3mce sankcji i te pół roku. Czy nie powinien dostać jakiegoś pisma?? Czy to możliwe, żeby wychowawca chwilę po zamknięciu wiedział, że odwiesili zawiasy??? I kto to właściwie odwiesił w tak szybkim tempie??? czy może to jakieś tylko widzimisię wychowawcy??? Pytam, bo ta sprawa trochę podejrzana mi sie wydaje...

ale aresztowali go w związku z zawiasami ?
bo jezeli nie , to dlaczego dopiero od wychowawcy się dowiedział ze 3 - mce ?
a wychowawca ma papiery i w papierach moze byc napisane ze juz dawno mial te pol roku odwieszone i tylko czekało na okazję ;)

hmm to była jakas stara sprawa, i on mial juz jakby wyrok do odsiadki (plus jeszcze dwa lata z innej sprawy) nie odsiedzial ani dnia, poniewaz adwokat wciaz apelowal o odroczenie wykonania kary, az w koncu zobaczyli, ze nie ma po co go wiezic i odroczyli juz na czas nieokreslony. pol roku pozniej mialo miejsce zdarzenie, nie zwiazane z tamtymi starymi sprawami, za ktore zostal aresztowany. wiadomo bylo ze dostanie sankcje i dostal. z tym ze jak sie spytal wychowawcy co tam ma w papierkach to termin byl za pol roku. wychowawca potem dowiadywal sie czy to jest odwieszona kara i okazalo sie ze tak. ja nie bardzo rozumiem kto mu ja odwiesil i czemu nie ma zadnego pisma urzedowego.

a moze po prostu w papierach mieli te pol roku odwieszone, a informacja ze to odroczono na czas nieokreslony do nich nie dotarla??? a moze tamte apelacje w tym momencie nie maja znaczenia??? jest wyrok do odsiadki, jest aresztowanie, to trzeba odsiedizec??? tylko skoro tak by bylo to 2,5 powinni odwiesic od razu.
czy to wczesniejsze odroczenie odsiadki ma jakies znaczenie w tym momencie??? hmmm...

Powrót