Odwołanie do CKL Gdańsk

• Autor wątku Autor wątku strongpiter
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

strongpiter

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry
Piszę na forum bo może ktoś miał podobną sytuację jak ja lub ewentualnie przechodził odwołanie od rejonowej komisji lekarskiej przez przyjęciem do służby. Złożyłem dokumenty do Policji i przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji. Ze względu na kat. D otrzymałem skierowanie indywidualne i rozpocząłem badania lekarskie. Oczywiście zgody dostałem od psychologa, psychiatry, kardiologa i gastrologa. Mając już uzupełnioną obiegówkę udałem się do sekretariatu i zostałem skierowany na komisję lekarską. Zastępca przewodniczącego dopytywał się o wrzody na dwunastnicy które już były dawno wyleczone a były podstawą paragrafu w książeczce wojskowej. Potem otrzymałem decyzję że jestem niezdolny do służby i złożyłem odwołanie. Odwołanie jest w dostarczeniu do CKL do Gdańska. Wrzody miałem parenaście lat temu i zostały wyleczone i że nie mam żadnych dolegliwości. Podstawą decyzji negatywnej są wrzody na dwunastnicy. Par. 58 pkt. 2. Przy wyjaśnieniach do rozporządzenia jest zawarta informacja żeby stwierdzić wrzody to trzeba zrobić test na H. Pyroli oraz badanie gastrologiczne. Test miałem zrobiony przez Panią Gastrolog ale na badanie gastrologiczne nie zostałem skierowany. Stwierdziła że na podstawie wywiadu i testu daje zgodę. Dlatego też zrobiłem sobie badanie gastrologiczne i oczywiście brak wrzodów. Do odwołania dołączyłem test na H. Pyroli oraz badanie endoskopowe. Dowiedziałem się w sekretariacie że przez Koronowirusa terminy to styczeń/luty 2021r. Jak się to ma do KPA? Jeśli ktoś się już odwoływał na wrzody lub przechodził już komisję lekarską w trybie odwoławczym to czekam na porady.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Piotrek

Powrót