J
jargus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam jestem posiadaczem działki 17a na której wybudowałem dom zgodnie z wszelkimi decyzjami i pozwoleniami z gminy ,na dzień dzisiejszy zostałem wywłaszczony z 1a mojej działki prze GDDKiA pod budowę drogi .Po wywłaszczeniu moja działka zmieni się w taki sposób że ta nowa droga będzie przechodziła od jednego winkla domu 5m a od drugiego 8m czyli pokosie .Od tej strony mam jeszcze taras który będzie znacznie bliżej .
Moje pierwsze pytanie :czy prawo budowlane nic nie mówi na temat w jakich odległościach mają być budynki od dróg (Albo w tym wypadku drogi od budynków ) (jak budowałem to dostałem decyzję że odległość 18 m. od osi istniejącej drogi powiatowej ).Drugie pytanie co mam napisać do GDDKiA aby wykupili moją całą działkę wraz z domem .
Moje pierwsze pytanie :czy prawo budowlane nic nie mówi na temat w jakich odległościach mają być budynki od dróg (Albo w tym wypadku drogi od budynków ) (jak budowałem to dostałem decyzję że odległość 18 m. od osi istniejącej drogi powiatowej ).Drugie pytanie co mam napisać do GDDKiA aby wykupili moją całą działkę wraz z domem .