Odwołanie do Pzu

• Autor wątku Autor wątku kurek1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kurek1978

Użytkownik
Odpowiedzi
239
Witam.Posiadam ubezpieczenie na życie indywidualne.W miesiącu wrześniu miałem wypadek gdzie spadla mi blacha na glowe w wyniku tego zalozono mi 7 szwow.Do pzu złożyłem dokumenty w wyniku tego nieszczęśliwego wypadku oszacowano mi kwotę 184 zł i 2% uszczerbku.Nie zgodziłem się z tą propozycja i sprawa została przekazana do orzecznika gdzie podjął decyzja o następne 184zl.Taki przelew otrzymałem na konto.Chcialbym się odwołać bo uważam że suma 368zl to trochę mało ale nie wiem jak napisać odwołanie i jak i czym się sugerować.Nadmienie że wyniku tego miałem wizytę u neurologa i wyszło że przez ten wypadek został mi naruszone kręgosłup.Bardzo proszę o pomoc jak napisać odwołanie i czym się opierać o podwyższenie odszkodowania.

Czy zakończyłeś leczenie? Czy ubezpieczyciel dysponował już całą dokumentacją? Również od neurologa? Jeżeli nie to powinien ocenić całość, ponieważ zostały zdiagnozowane nowe następstwa. Prawdopodobnie jeżeli nie masz zakończonego leczenia to będą chcieli czekać na jego zakończenie. Nie sugeruj się też kwotą, bo ona sama w sobie nic nie znaczy. Zależy indywidualnie od sumy ubezpieczenia i ktoś może dostać za taki uszczerbek kilka tysięcy a ktoś kilkaset złotych.

proponuję wystąpić do ubezpieczyciela o dokumentację szkodową wraz z tabelą którą posłużono się do określenia uszczerbku na zdrowiu. ocenić czy lekarz orzecznik wziął pod uwagę wszystkie urazy i czy ocenił je zdolnej granicy. jeżeli tak to warto zgromadzić całą dokumentację medyczną i napisać reklamację. wzory można pobrać z sieci

Powrót