Odwołanie od decyzji lekarza orzecznika

• Autor wątku Autor wątku elza1969
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elza1969

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam
Po płu rocznej chorobie złożyłam wniosek na zasiłek rehabilitacyjny dostałam 4 miesiące potem znowu 4 i znowu 4 w sumie 12 miesięcy ( zasił. kończy mi się 22 09 2009 ) Następnie złożyłam papiery na rentę chorobową , 09,09,2009 miałam komisje i lekarz orzecznik uznał mnie za zdolną do pracy , ale poinformował mnie że mam prawo odwołać się od tej decyzji , co zrobiłam tego samego dnia. Pani u której składałam odwołanie powiedziała że w ciągu 14 dni dostanę odpowiedz,z wyznaczoną datą następnej komisji. No i dodała że teraz na tej komisji będzie 3 lekarzy i że oni nie powiedzą od razu jaka jest decyzja tylko przyślą odp. listem . Mam mały problem,22 września kończy mi się zasiłek rehab. a do tej pory nie zdążę iść ma tą 2 komisje a o przysłaniu wiadomości to nie mam co marzyć i co mam zrobić iść do pracy czy co ?????? PROSZĘ o POMOC :(

i co mam zrobić iść do pracy czy co ?
iść do pracy, jeśli zakład pracy wcześniej nie rozwiązał z Panią umowy na podstawie art. 53. § 1. kp.

Janusz M. napisał:
iść do pracy, jeśli zakład pracy wcześniej nie rozwiązał z Panią umowy na podstawie art. 53. § 1. kp.
raczej niemożliwe ,bo do tej pory miałam wypłacany zasiłek rehabilitacyjny przez zakład pracy , i papiery na rentę też miałam kompletowane przez nich . nie wiem jaka będzie decyzja tej 2 komisji ??? i co mam do tej pory robić ??? może iść do lekarza i na zwolnienie ??? pomocy :roza::!:

skoro mam iść do pracy to moje odwołanie nie miało by sensu tak mi się wydaje !
pomocy !! co mam zrobić ???:?:

Kończy się zasiłek rehabilitacyjny, nie przyznano Pani renty. Jeśli nie stawi się Pani w zakładzie pracy, (choćby po skierowanie do lekarza medycyny pracy), będzie NN, a to jest ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych.

Powrót