Odwołanie od decyzji nieuznającej reklamacji - brak odpowiedzi sklepu

• Autor wątku Autor wątku matek90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

matek90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Ponad miesiąc temu zareklamowałem obuwie, po 14 dnia otrzymałem odpowiedz, że sklep nie uznaje mojej reklamacji.

Nie zgodziłem się z opinią sklepu, więc napisałem odwołanie od tej decyzji i następnego dnia pojechałem je zawieść do sklepu.

Wczoraj minęło dokładnie 14 dni roboczych od przyjęcia przez sklep mojego odwołania i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

Chciałbym się dowiedzieć, czy z odwołanie od decyzji sklep również ma 14 dni na ustosunkowanie się do niego, tak jak w przypadku reklamacji ?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Nie.
Sklep w ogóle nie musi odpowiadać na "odwołanie" od niekorzystanie załatwionej reklamacji.

Ok, dzięki za odpowiedz.
Czy ja mogę coś jeszcze z tym zrobić ?

Do rzecznika praw konsumentów on da namiar na rzeczoznawce zapłacisz z 50-80 zł za opinie i o ile będzie pozytywna wtedy możesz pisać jakieś odwołania. Jeśli buty są uszkodzone mechanicznie żaden rzeczoznawca nie napisze ci pozytywnej opini. Jeśli sprawa skończy się w sądzie płacisz za biegłego ze 350 stówy. Jesteś pewny że nie uszkodziłeś butów mechanicznie?

matek90 napisał:
Ok, dzięki za odpowiedz.
Czy ja mogę coś jeszcze z tym zrobić ?

To mnie zastanawia:

matek90 napisał:
Ponad miesiąc temu zareklamowałem obuwie, po 14 dnia otrzymałem odpowiedz, że sklep nie uznaje mojej reklamacji.
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Musisz sobie dokładnie rozpisać daty i je sprawdzić.

Powrót