Odwołanie od decyzji o nieprzyznaniu Working Tax'u

• Autor wątku Autor wątku Kin.ga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kin.ga

Kin.ga

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich serdecznie.

Liczę, że ktoś się zna i mi odpowie.
Jak napisać z sensem i z głową odwoładnie od decyzji o nieprzyznaniu Working Tax Credit??

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

tresc odwolania zalezy od tego z ktora czescia decyzji sie nie zgadzasz. Czyli np jesli uwazasz za wysoki dochod wzieli pod uwage albo np odmowili tobie prawa do rezydencji w przypadku kiedy wlasnie je masz, albo np uznali ze nie pracujesz wystarczajacej ilosci godzin kiedy to wlasnie pracujesz. Apelacja musi zawierac date dezyzji z ktora sie nie zgadzasz, musisz stwierdzic w liscie ze sie odwolujesz i dlaczego. Podaj punkty kluczowe. Nie stresuj sie przepisami na tym etapie gdyz to jeszcze nie jest tobie potrzebne. Dlaczego tobie odmowli? Jesli nie podali w dezyzji to muszisz zarzadac uzasadnienia od deyzji - to wydluzy czas na odwolanie./ zwykle jeden miesiac

Pozdro

Odmówili mi dlatego, że mało informacji niby wysłałam. Podejrzewam, że chodziło o to, że umowy z landrordem o mieszkanie nie mam, rachunków nie płacę, tylko co miesiąc daną kwotę za pokój i nie mam żadnego pokwitowania za to.

Ale napisali, że za mało informacji po prostu wysłałam i że mogę się odwołać. Tylko nie bardzo wiem jak :( ?

Witam serdecznie
3 miesiace temu maz złozył papiery na working tax credit , około miesiaca temu zadzwonilismy do nich z pytaniem o decyzje , stwierdzili ze sa bardzo zajeci i przepraszaja ale w ciagu tygodnia dostaniemy odpowiedz. Po kolejnych 2 tygodniach zadzwonilismy do nich ponownie ( bo decyzja nie przyszła ) a tam pan nas poinformował ze niema nas w systemie i zapytał czy na pewno składalismy taki wniosek. Postanowił umowic nas na spotkanie w h&m revenue w celu wyjasnienia sprawy. Maz wzioł dzien wolny w pracy tylko po to zeby sie dowiedziec ze oni nie moga mu w niczym pomoc. Zadzwonilismy ponownie do working tax credit zeby nam wyjasnili o co im chodzi , dlaczego nie daja nam zadnej odpowiedzi - pan stwierdził w koncu ze dostalismy odmowe bo podobno home office nie wyraziło zgody na to zeby nam przyznac ten zasiłek. My nic z tego nie rozumiemy postanowilismy sie odwołac ale nie wiemy od czego zaczac. Prosze o jakas podpowiedz

Powrót