Odwołanie od decyzji o utracie statusu bezrobotnego

• Autor wątku Autor wątku missporcelain
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

missporcelain

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
Otrzymałam dziś orzeczenie o utracie statusu osoby bezrobotnej. Bardzo zależy mi na odzyskaniu takiego statusu, dlatego zamierzam złożyć odwołanie. Chciałabym, żeby moje odwołanie brzmiało sensownie, aby zawierało mocne argumenty i aby jego forma była zgodna z obowiązującymi.

Bardzo proszę o pomoc. Jeżeli nie jest możliwe udostępnienie mi wzoru, proszę o udzielenie porad w tym zakresie.

Pozdrawiam serdecznie!

Raczej nie dysponuje się takimi wzorami, najważniejsze żeby dobrze to umotywowac. Jaki był powód utraty takiego statusu?

missporcelain, nie piszesz z jakiego powodu była utrata statusu.
Jeśli to było spowodowane z Twojej winy, to uszy po sobie.

Niestety mam ten sam problem, otrzymałem dzisiaj list z informacją o stracie przezemnie statusu osoby bezrobotnej, z powodu nie wstawienia się na podpis.Też mam zamiar się odwoływać,lecz jedynymi moimi argumenatami jest pilny wyjazd(nie było mnie akurat przez ostatnie 3 tygodnie w mieście...co podejżewam że mnie nie uspawiedliwia...bo nawet nie mam jak tego udokumentować) i drugim agumentem jest to iż własnie chciałem zacząć staż, ponieważ od września podjąłem nauke....i potrzebuję pieniędzy na szkołe. Jak myslicie którykolwiek z tych argumentów może mi pomóc? Proszę o pomoc ludzi którzy mieli styczność z podobnym problemem,a najlepiej takich którzy go rozwiązali przez odwołanie...Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.

Powrót