odwołanie od decyzji o zwrocie ONW

• Autor wątku Autor wątku rmalis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rmalis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam,mam taki problem,że Agencja chce zwrotu płatności z tytułu onw za 3 lata Dotyczy to gruntu, który dzierżawiłem ,a właściciel sprzedał go bez mojej w iedzy.Umowa dzierżawy obowiązuje nadal,ale grunty użytkuje nowy właściciel,a ja mam zwrócić pieniądze bo nie dotrzymałem 5 letniej umowy na płatność onw.

Umowa wygsała samoistnie czy została zerwana przez wydzierżawiającego bez powodu i "bez twojej winy" :?:

umowa nie została rozwiązana praktycznie do dziś nawet słomy nie zdążyłem sprzątnąć została zniszczona przez nowego właściciela a wydzierżawiający sprzedał ją przez to że na czynsz dzierżawny wszedł komornik wyrokiem sądowym [ciekawe jak uzyskał zaświadczenie z gminy skoro były zajęcia i ja widniałem jako opłacający podatek za tą działkę] powiadamiałem agencje od razu ale potrzebne mi było do tego rozwiązanie umowy pisemne a takiego nie posiadam do dziś dodam że założyłem sprawę o przywrócenie mnie na te grunty ale mój adwokat nie sprawdził dokładnie jak nowy właściciel ma na imię i pozwał jego syna i sprawa upadła bo nie było podstaw żeby go skarżyć na więcej spraw już mnie nie stać bo o przywrócenie podług sądu nie mogę już wnosić pozwu

Powrót