odwołanie od decyzji ubezpieczyciela

• Autor wątku Autor wątku RysaKolizja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RysaKolizja

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
jak złożyć odwołanie od decyzji ubezpieczyciela w sprawie regresu ubezpieczenia?

zostałem pomówiony, ubezpieczyciel bez żadnych podstaw nałożył regres, nawet kolor samochodu w zeznaniach osoby się nie zgadza, nie ma sprawcy, nikt nie oglądał samochodu.

Wysalałem maila do ubezpieczyciela, ale nie odwiedzał.
Dzwoniłem to powiedzieli że nie ma możliwości odwołania w żaden sposób.

W sądzie sprawa jest 100% wygrana tylko jak ją tam skierować? bo sam regres jest na śmieszną kwotę około 1000zł, ale chce go złożyć bardziej dla samego faktu poczucia sprawiedliwości bycia pomówionym.

Ostatnia edycja:
RysaKolizja napisał:
złożyć bardziej dla samego faktu poczucia sprawiedliwości
Powodujesz kolizję, uciekasz z jej miejsca, jak policja składa ci wizytę klamiesz im mówiąc że nie wiesz kto prowadził. I ty mi tu piszesz sprawiedliwości? Twoje wątki powinny być z automatu zamykane jak Twoje poprzednie.

Pejotwroc napisał:
Powodujesz kolizję, uciekasz z jej miejsca, jak policja składa ci wizytę klamiesz im mówiąc że nie wiesz kto prowadził. I ty mi tu piszesz sprawiedliwości? Twoje wątki powinny być z automatu zamykane jak Twoje poprzednie.
Proszę admina o usunięcie tego spamu i kłamstw, oraz o podanie adresu ip, bo bedzie sprawa cywilna o zniesławienie . Nie można obrażać nieznajomych

Twoje wpisy tu na forum by się ubezpieczycielowi i policji przydały. Masz rację. Admin może pomóc.

Aktualizacja z mojej strony, bo sprawa się już zakończyła dawno temu.

Sprawę oczywiście skierowałem do sadu, na pierwszej rozprawie ją wygrałem, sad przyznał mi rację i obciążył ubezpieczyciela kosztami sądowymi. Nie brałem nawet prawnika. Także nie ma co się słuchać rad na forum tylko trzeba walczyć o swoje

Ostatnia edycja:
A jakiej pomocy na tym forum się spodziewałeś kiedy wcześniej pisałeś:

"Podczas zmiany passa lekko zarysowałem inny samochód, uciekłem z miejsca zdarzenia.
Dostałem wezwanie na policje, ale to dopiero po 2 miesiącach i mogłem się zjawić kiedy chciałem był numer do policjanta żeby się umówić.
Na komendzie zeznałem że nie wiem kto kierował samochodem"

Taka patologia jest tutaj ostro zwalczana.
A twój traktuje tekst że trzeba walczyć o swoje pozostawiam bez komentarza.

zostałem pomówiony to co pan pisze to kłamstwo, mam na to prawomocny wyrok sądu.

Powrót