Odwołanie od decyzji ZUS

• Autor wątku Autor wątku arabeska1007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

arabeska1007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. W kwietniu 2015 podpisałam umowe o prace, po dwoch miesiacach poszłam na zwolnienie lekarskie z powodu ciązy. ZUS zwlekał z podjeciem decyzji o przyzanie zasiłku az do października. 17 wrzesnia dostałam decyzje iz nie podlegam ubezpieczeniu społecznemu, 9 października dostałam kolejna decyzje gdzie ZUS postanawia odmówić mi prawa do zasiłku chorobowego. Napisalam odwołanie do sądu ale do decyzji z dn. 9.10.2015. Teraz dostalam pismo z sądu z zapytaniem czy odwołałam się od decyzji z 17.09.2015. I teraz pytanie czy powinnam sie odwołac od obu decyzji? I co teraz skoro odwołalam się tylko od jednej.... sprawa przegrana?

Witam. W ubiegłym roku zaszłam w ciąże pracując na umowe o prace po jakimś czasie poszłam na zwolnienie lekarskie. ZUS odmówił mi zasiłku chorobowego jak i macierzyńskiego napisałam odwołanie do sądu. Teraz dostałam wezwanie do sądu ze stawiennictwem obowiązkowym. Jak ma wyglądać taka rozprawa? Boje się bo nie wiem czego sie spodziewać o co będa pytać przecież wszystkie dokumenty zostały przedstawione.

brak zasiłku chorobowego jest konsekwencją wcześniejszej decyzji. moim zdaniem -tak

Powrót