Odwołanie od kary MPK

• Autor wątku Autor wątku TROLLOP
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TROLLOP

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Miesiąc temu dostałem 2 mandaty za jazdę MPK bez biletu. Spisany zostałem ze starej legitymacji która jest nieważna od roku na dodatek nie chodzę już do szkoły w której była ona wyrabiana. Dostałem powiadomienie do domu o zapłacie, jednak nie zapłaciłem do dziś dnia. Moje pytanie jest takie czy mogę się odwołać od otrzymania mandatu gdyż spisano mnie z nieważnego dokumentu i mogę powiedzieć że daną legitymację zgubiłem i że to nie mi przyznano karę?

Możesz wypisywać dowolne głupoty, ale potem trzeba będzie się z tego rozliczyć przed sądem.

TROLLOP napisał:
Witam
Miesiąc temu dostałem 2 mandaty za jazdę MPK bez biletu. Spisany zostałem ze starej legitymacji która jest nieważna od roku na dodatek nie chodzę już do szkoły w której była ona wyrabiana. Dostałem powiadomienie do domu o zapłacie, jednak nie zapłaciłem do dziś dnia. Moje pytanie jest takie czy mogę się odwołać od otrzymania mandatu gdyż spisano mnie z nieważnego dokumentu i mogę powiedzieć że daną legitymację zgubiłem i że to nie mi przyznano karę?

Ot naród polski :) tak jak napisał poprzednik możesz pisać co ci ślina przyniesie na język. W Twoim przypadku i tak będziesz musiał zapłacić.

TROLLOP napisał:
Witam
Miesiąc temu dostałem 2 mandaty za jazdę MPK bez biletu. Spisany zostałem ze starej legitymacji która jest nieważna od roku na dodatek nie chodzę już do szkoły w której była ona wyrabiana
Czyli świadomie wprowadziłeś w błąd rewizora, jeśli nazwisko imię, oraz adres się zgadza, to nie ma się od czego odwoływać!.

Płacz i płać. Szkoda było na bilet to teraz trzeba zapłacic kare. Nie pomoga wykręty.

bodzio2 napisał:
Czyli świadomie wprowadziłeś w błąd rewizora, jeśli nazwisko imię, oraz adres się zgadza, to nie ma się od czego odwoływać!.
To mnie ciekawi, bo w moim wypadku nie dostałam mandatu, i argumentacja firmy widykacyjenj jest taka sama "adres imei i nazwisko sie zgadza", z tym ze, ja im tych danych nie podalem :? (prawdopodobnei ktoś się po prostu podemnei podszył)

Powrót