Odwołanie od kupna .

• Autor wątku Autor wątku aminikowasik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aminikowasik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam pytanie ponieważ gość zakupił u mnie konto w grze za 280zł .

Mianowicie.. Konto miałem wystawione na allegro 2 dni temu koleś do mnie napisał że chce wziąść i żebym zdjął ogłoszenie bo mu wykupią to konto i żebym mu je przetrzymał tak więć i też zrobiłem , zdjąłem ogłoszenie a następnego dnia dobiegliśmy targu poprzez gadu gadu, bez allegro , wysłał pieniądze po czym jest sobota, gdzie też pisałem żeby expressa puścił gdyż będzie mu wygodniej i transkacja przebiegnie szybciej, natomiast wysłał pieniądze bez expres więc odpisałem że dostęp do konta uzyska w poniedziałek kiedy pieniądze juz dotrą, a on odpisał że go zniechęciłem i że żąda zwrotu gotówki i zaczął mi prawić o tym że ma prawo na odległość do 14 dni zwrotu pieniędzy.

Ja rozumiem zaistniałą sytuację ale to jest czyste wychu*janie człowieka "Sprzedawce" poniewaz i straciłem swój cenny czas, jak i klientów . Nawet pieniądze jeszcze nie dostałem a już mam mu łaskawie odesłać jego pieniądze. Tutaj mam do was pytanie, czy mam prawo w poniedziałek mu po prostu po zaksięgowaniu pieniedzy na moim koncie w banku odesłać na gadu gadu dane do konta czy musze mu faktycznie zwrócić pieniądze ?

Moim zdaniem takie zachowanie jest bezczelne i tylko gówniarz by takie coś mógł zrobić, rozumiem wszelkie prawa, jednak że ja równiez straciłem swój cenny czas jak i klientów z tym przetrzymaniem i sprzedaża konta i moim zdaniem nie powinno się odbiegać już od kupna.

aminikowasik napisał:
Tutaj mam do was pytanie, czy mam prawo w poniedziałek mu po prostu po zaksięgowaniu pieniedzy na moim koncie w banku odesłać na gadu gadu dane do konta czy musze mu faktycznie zwrócić pieniądze ?

Pytanie bez sensu.
Co dokładnie chcesz mu zwrócić? Jak na razie nic nie dostałeś chyba? :o

aminikowasik napisał:
straciłem swój cenny czas

Jeśli twoj czas jest tak cenny to trzeba bylo zlecic innej osobie sprzedaz konta (tak robia inne osoby nie chcac zajmowac sie użeraniem z klientami).

Powrót