odwołanie od reklamacji

• Autor wątku Autor wątku rakijou
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rakijou

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
Kupiłem pod koniec zeszłego roku buty zimowe za 230zł, które okazało się że nie były warte takich pieniędzy.Pani w kasie doradziła używanie takiego specyfiku do butów "coccine"(każdemu to chyba wciskają) i wszystko było spoko do stycznia(2 miesiące od zakupu).Okazało się, że po każdej styczności ze śniegiem, wodą, ogólnie czymś mokrym na butach pojawiały się białe plamy(źle wygrawerowana skóra).Oddałem je na gwarancję podając takową przyczynę i po 2 tygodniach dostałem odpowiedz(zamieszczona w załączniku)
Co powinienem zrobić teraz?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
rakijou napisał:
.Oddałem je na gwarancję podając takową

Z tego co widzę, nie oddałeś ich na "gwarancję".

Poproś najpierw o pismo z czytelnym imieniem i nazwiskiem osoby która jest wystawiła. Następnie zażądaj przedstawienia odpowiednich uprawnień/certyfikatów tej osoby do wydawania w/w opinii.

to ja się pomyliłem,zareklamowałem je.
Mimo wszystko poproszę by dali mi czytelny podpis i uprawnienia(co gdyby odmówili?).
Zakładając, że wszytko się będzie zgadzało, to powinienem iść do rzecznika praw konsumenta i sporządzić odwołanie?

Ostatnia edycja:
W moim przypadku po uzyskaniu w/w informacji okazało się, że opinię sporządził pierwszy lepszy pracownik. Przycisnąłem tego pseudo rzeczoznawce kilkoma prostymi pytaniami z zakresu w którym powinien się doskonale orientować i w końcowym efekcie udowodniłem, że procedura reklamacyjna została zaburzona.

Na koniec wyszło tak jak chciałem => w skrócie => dostałem zwrot kasy ale trzeba było ostro się nagimnastykować.

Skompletuj dokumenty i udaj sie do MRzK

ps. całość sytuacji to doskonałe pole do nauki K.C., poprawnej ścieżki reklamacyjnej itp.

tutaj na skanie decyzji nie widać pieczątki, ale jest to pieczątka sklepu w którym zostawiłem buty, czy tak powinno być?
W skrócie mogłbyś napisać jakiego typu pytaniami ich męczyć?

Powrót