Odwołanie od reklamacji

• Autor wątku Autor wątku melancoliee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

melancoliee

Dzień dobry.

Wysłałam laptopa na gwarancje jakiś czas temu i skutek był taki, że nie uwzględnili mojej prośby:

''[..]odpowiedzialność Lenovo nie obejmuje awarii ani szkód wynikających z nadużycia, wypadku, niewłaściwego używania, modyfikacji, nieodpowiedniego środowiska fizycznego lub środowiska pracy, klęsk żywiołowych, przepięć, niewłaściwej konserwacji lub korzystania z produktu w sposób niezgodny z opisem podanym w stosownych materiałach informacyjnych.''

Ta odmowa przyszła do mnie 4 listopada.
Dopiero dzisiaj zawiadomiłam o tym brata,informatyka, który powiedział,że powinnam od razu zrobić odwołanie,bo to uzasadnienie jest za ogólne i usterka ,którą mam (plama na ekranie) nie wynika z mojej winy. Sama także tak sądzę bo nie upuściłam go ani razu czy nie uderzyłam,ani nie uszkodziłam go w żaden inny sposób. Tylko wtedy miałam też inne problemy i tą odmowę przyjęłam tak po prostu. Natomiast laptop jest nowy bo ma kilka miesięcy dopiero.

Tylko,że teraz już jest 23 listopada. Czy jest jakiś termin,w którym można się odwołać od reklamacji? Na tym uzasadnieniu, które do mnie przyszło nie ma żadnej informacji. Na stronie Lenovo też niczego nie znalazłam.

Czy ktoś może wie, czy uważa,że powinnam jeszcze próbować czy już jest za późno?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Powrót