Odwołanie od usuniętych postów na forum

• Autor wątku Autor wątku gigigi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gigigi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam następujące pytanie. Czy posty na forum (nie tym) zablokowane przez admina z informacją o naruszeniu prawa, a według mnie nie naruszających go, mogą być w jakiś sposób przywrócone? Czy istnieje prawem przewidziana ścieżka odwoławcza czy tylko sąd? Admin usunął je w związku z artykułem 14 uśudo, w tej ustawie chyba nie ma przewidzianego odwołania?
Pozdrawiam

A co na to regulamin owego forum. U nas "ścieżkę odwoławczą" określa §31.

Chodzi mi o to czy jest coś takiego w przewidziane prawem wyższym niż regulamin? W regulaminie jest tylko, że admin ma prawo zablokować treści bezprawne oraz ogólne stwierdzenie, że wszelkie spory rozstrzyga sąd. UŚUDE mówi tylko o tym, że admin powinien zablokować jeśli otrzyma wiarygodne zgłoszenie, przy czym wiarygodność opiera się na tym, że zgłoszenie nie jest anonimem, podaje dokładny namiar na kwestionowane treści i wskazuje powód bezprawności. Admin w tym momencie chyba nie ma nawet możliwości by wnikać, czy treść postu jest bezprawna czy nie, bo niby jak ma to zrobić? Od tego jest sąd. Tak więc jeśli napiszę o kimś negatywną opinię wg mnie zgodną z prawdą, a zostanie ona zgłoszona jako bezprawna i zablokowana, to co dalej z tym zrobić? Admin dostał zgłoszenie, zablokował treść i zgodnie z ustawą powiadomił jej autora o blokadzie. Czy jest jakaś metoda by treści zostały odblokowane?

gigigi napisał:
Chodzi mi o to czy jest coś takiego w przewidziane prawem wyższym niż regulamin? .
Nie ma, a Ty akceptując regulamin godzisz się na jego warunki. Uczestnictwo w jakimkolwiek forum jest dobrowolne.

Powrót