Odwołanie przetargu w ostatniej chwili

• Autor wątku Autor wątku Spinka925
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Spinka925

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Burmistrz odwołał przetarg w dniu, którym miał się on odbyć.
Był to już drugi przetarg, pierwszy zakończył się wynikiem negatywnym ponieważ nie było ofert. Tym razem oferty były dwie : moja i osoby, której Burmistrz chciał tą nieruchomość sprzedać. Burmisrz w odpowiedzi na moja oferte uznał ze odwoła planowany pretarg i tak też zrobił w dzień samego przetargu nie informujac mnie przy tym. Wadium wpłaciłem na dzien przed ostatecznym terminem wpłat stąd moje podejzenia, o to ze pokrzyzowałem plany Burmistrza co do tej nieruchomosci. Czy ma do tego prawo? mam jakieś szanse żeby to unieważnić? Moge złożyć zażalenie? i do kogo? wojewody? Jaki jest termin na powiadomienie o odwołaniu przetargu opini publicznej? Bardzo prosze o pomoc z Panstwa strony.

Odnośnie wyżej nakreślonego tematu. Czy jeżeli Burmistrz odwołując przetarg nie zastoswał się do całokształtu art.38. ustawy 4 która mówi:
4. Właściwy organ może odwołać ogłoszony przetarg jedynie z ważnych powodów, niezwłocznie podając informację o odwołaniu przetargu do publicznej wiadomości, w sposób określony w ust. 2. W informacji podaje się także przyczynę odwołania przetargu.
To czy mam prawo do zaskarżyć?
Tak naprawde Burmistrz nie wystosował zadnego pisma, odwołał go ustnie powołując się na własne zarzadzenie nr5, którego tresci nie ujawnił i do którego nie ma dostepu. Co w tej sytuacji zrobić?

Powrót