Odwołanie rezerwacji przez booking

• Autor wątku Autor wątku irma14
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

irma14

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, rezerwowałam ponad miesiąc temu apartament dla kilku osób i niestety dziś tj trzy tygodnie przed planowanym przyjazdem otrzymalam maila z informacja o odwołaniu rezerwacji przez hotel. Powód - zajęcie apartamentu przez- cytuję: "nielegalnych okupantów, którzy nie chcą opuścić obiektu.
Rozpoczęto oficjalną procedurę eksmisji, która może potrwać1-2 lata.
W związku z tym serdecznie przepraszamy, ale musieliśmy odwołać Państwa rezerwację.". Niestety ale w tej chwili ceny wszystkich apartamentów sa duzo wyższe (nawet o 80-100%) a bilety lotnicze dawno kupione. Booking wyslal kolejna informację, iz niestety ale w tej sytuacji nie może nam pomóc (próbowali szukac innego apartamentu). Pomóżcie prosze co w takiej sytuacji mam robić?? Czy moge żądać zwrotu za kupione bilety lotnicze??? CZy booking jako strona zaartej pomiędzy nami umowy nie ponosi odpowiedzialności za zaistniała sytuację???Niestety ale droższy apartament nie wchodzi w grę...

Znaleźli ale w duzo wyższej cenie pomimo tego, że zaznaczyłam, iz wyższe opłaty nie wchodzą w grę.

irma14 napisał:
Powód - zajęcie apartamentu przez- cytuję: "nielegalnych okupantów, którzy nie chcą opuścić obiektu.
Rozpoczęto oficjalną procedurę eksmisji, która może potrwać1-2 lata.

Dobre, szwagierce nie tak dawno odwołano rezerwacje również na booking z powodu "inwazji komarów"

Wysłane z mojego Lenovo TB2-X30L przy użyciu Tapatalka

W innej sytuacji "inwazja" by mnie ubawiła...ale dzisiaj mi nie do śmiechu :(. :mad:

No to znajdź sama to, co Cię interesuje - może przez inny serwis?
Jaka to miejscowość?

szukam dzisiaj cały dzien... to nie takie proste bo sezon w pełni a ceny wywindowane... no i jest nas 6... lecimy na Maltę...miejscowośc raczej nie ma znaczenia choc przy wyborze oferty patrzyłam na odległośc od morza, lotniska, sklepów...
PS. raczej oczekuje odpowiedzi na moje pytania zawarte w pierwszym poście...:(

A co na ten temat regulamin bookin.com?

loco1 napisał:

Dziekuję :(:(

"Zgodnie z ograniczeniami zawartymi w niniejszych warunkach i postanowieniach, jak również zgodnie z obowiązującym prawem, jesteśmy odpowiedzialni jedynie za pokrycie bezpośrednich szkód, które faktycznie Państwo ponieśli w związku z niewywiązaniem się przez nas z obowiązku dotyczącego dostarczenia usług, i których łączna suma stanowi równowartość całkowitego kosztu Państwa rezerwacji przedstawionego w mailu potwierdzającym rezerwację (bez względu na to, czy była to jednorazowa, czy powtarzająca się sytuacja)."
Dlatego myślałam, że jednak mogę coś wskórać jeśli jednak nic nie znajdę w zamian...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót