Odwołanie się od wyroku art. 254. § 1

• Autor wątku Autor wątku broł
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

broł

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, zostałem skazany nieprawomocnym wyrokiem na 6 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności oraz na zapłatę pewnych kosztów. Do art. 254. § 1, sędzina dołożyła czyn chuligański. Złożyłem wniosek, i będę pisał apelacje do Sądu Okręgowego, głównie po to, żeby ubiegać się o przemianowanie wyroku na jakiś wyrok w zawieszeniu, jaka jest szansa na to? Czego się spodziewać? Dodam, że sprawa nie jest jasna, mam dobrą opinie, nie ma na mnie żadnych dowodów oraz istotnych zeznań ale wiadomo czego dot. wyżej wymieniony artykuł. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

broł napisał:
Złożyłem wniosek, i będę pisał apelacje do Sądu Okręgowego, głównie po to, żeby ubiegać się o przemianowanie wyroku na jakiś wyrok w zawieszeniu, jaka jest szansa na to?
Nikt nie znając materiałów sprawy nie odpowie na to pytanie.
Czego się spodziewać?
Tego też nie wie nikt :D Wyrok może zostać utrzymany, lub też może zostać wydany wyrok łagodniejszy (np z warunkowym zawieszeniem kary). Możliwe jest także cofnięcie sprawy do Sadu Rejonowego do ponownego rozpatrzenia. Oczywiście zakładam, że apelacji nie złoży prokurator - wówczas kara może być także bardziej dotkliwa.
Dodam, że sprawa nie jest jasna, mam dobrą opinie, nie ma na mnie żadnych dowodów oraz istotnych zeznań
A więc w oparciu o co Sąd skazał skoro nie ma dowodów? W oparciu o rysy na suficie? Widać Pan, i Sąd mieliście różne stanowiska co do oceny materiału dowodowego w sprawie.

Powrót